Ontdek het prachtige oosten van
de Mont Ventoux

Vanaf onze uitvalsbasis Lachau aan de oostzijde van de Mont Ventoux heb je eindeloze fietsmogelijkheden met vele beklimmingen en prachtig rustige fietswegen. Elke dag heb je de keus tussen verschillende routes, wat jij wilt!

INCLUSIEF

  • 12-19 juni 2021

  • 7 nachten verblijf in een villa met zwembad

  • Volpension en sportvoeding

  • 2 dagen volgauto met fietsgereedschap

  • GPS uitleen

Individuele inschrijving mogelijk*

Mont Ventoux

6

dagen

fietsen

€575 p.p

Waar verblijf  je?

We verblijven tijdens deze reis in een schitterend vrij gelegen villa bij het dorpje Lachau. 

Het huis is ruim en licht opgezet en van alle gemakken voorzien. Vanuit de woonkamer loop je de tuin met zwembad in waar je na het fietsen kunt genieten van een drankje of een verkoelende duik in het water.  De kamers zijn voorzien van comfortabele 1- persoons bedden. Meer informatie

Waarom dit gebied? 

De Mont Ventoux spreekt tot ieders verbeelding en deze beklimming mag dan ook niet ontbreken tussen onze reizen. Het oosten van de Ventoux kenmerkt zich door schitterende lavendelvelden, pittoreske dorpjes en wijnvelden. Dit is de Provence zoals het hoort te zijn, rustig, ontspannen en vooral ontzettend mooi.

Vandaag zijn er wederom verschillende opties. Met het oog op de dag van morgen is het misschien fijn om de benen wat rust te gunnen en een kortere ronde te fietsen. Mocht je jezelf niet willen sparen dan kan deze ronde met ook flink wat klimwerk worden uitgebreid. Een echte rustdag is uiteraard ook een mogelijkheid om zo op een andere manier iets van de omgeving te zien. 

Ronde Zuid-West | 70 of 85 km
DAG
4

Bij aankomst bij de prachtige vrijstaande accommodatie valt meteen de enorme rust van het gebied op. Geniet van een drankje in de tuin of bij het zwembad. Heb je tijd voor nog een kort ritje dan start de prettige col d’Araud direct achter het huis.

Aamkomstdag Lachau
DAG
1

De keuze aan routes in dit gebied is enorm dus het is elke dag een moeilijke keus welke kant we opgaan. Richting het oosten liggen de prachtige gorges de Meouge. Als het warm is krijg je spontaan zin om hier in de rivier te gaan zwemmen. Fietsen is hier echter ook een feest. Via Orpierre en de col de st. Jean fietsen we weer terug richting Lachau. Liefhebbers kunnen er makkelijk nog een extra lusje eraan vastplakken. 

Gorges de Meouge | 70 km of 85 km
DAG
2

Een langere ronde vandaag met meer dan genoeg klimwerk, maar wat is het hier mooi en rustig. De eerste helft is wat makkelijker dan de tweede helft dus het is belangrijk dat de energie goed verdeeld wordt.

Ronde Noord-West | 65 km of 100 km
DAG
3

Vandaag is de dag dat we op weg gaan naar de top van de Kale berg. Het blijft een magisch gevoel om fietsend boven te komen op deze reus van de Provence, welk weertype het ook is. De echte kilometervreters kunnen starten vanuit het huis en er een lange ronde van maken. Gaat je dit te ver dan neem je de auto naar Sault om hier de ronde te starten. In Sault is er nogmaals de keuze welke klimvariant je wilt doen. Vanuit Sault is het een stukje makkelijker dan vanuit Bedoin, maar alle opties komen samen bij Chalet Renard voor de beroemde 6 ‘kale’ kilometers. 

Mont Ventoux | 50 km, 90 km of 160 km
DAG
5

Afhankelijk van hoe de benen voelen kan er vandaag weer een prachtige lange of korte ronde worden gereden. De vallei ten noorden van de Mont Ventoux is misschien wel een van de mooiste stukjes van de gehele regio. Op en top genieten dus. Heerlijke fietswegen met het uitzicht op de berg die nu inmiddels bedwongen is.

Ronde West | 60 km of 105 km
DAG
6

Op de laatste fietsdag ligt alleen de zuidkant van Lachau nog open als onontdekt gebied. Hier ligt het Montagne de Lure, wat ook wel het kleine broertje van de Mont Ventoux wordt genoemd. Hoewel minder zwaar is dit nog steeds een serieuze klim met een prachtig uitzicht op de top over het omringende landschap en de Mont Ventoux. Afhankelijk van de overgebleven energie kunnen er diverse routes richting dit gebied gemaakt worden. Een prachtig slot van een heerlijke fietsweek!

Ronde Zuid | 100 km of 140 km
DAG
7

* De reis gaat door bij tien deelnemers

VEGAVELO


Op de hoogte blijven van onze nieuwste plannen? Volg ons op Facebook

Mallorca? Noorwegen?

vegavelofietsreis@gmail.com | tel: 0643630197 | BTW nummer NL860551878B01 | Algemene voorwaarden