top of page
Organic Food Badge 11
buiten corsica vegavelo.jpg

Waar verblijf je?

Omdat Corsica te mooi is om vanuit slechts 1 plek te verkennen is ons concept hier net iets anders. De start is aan de westzijde van het eiland in het prachtige havendorpje Porto. Hier vind je zowel de beroemde Calanques rotsen als de col de Vergio, de hoogste pas van het eiland. De rest van de week verblijven we in het noordoosten bij Oletta in een vrijgelegen villa met eigen zwembad. Hier vind je de mooiste fietswegen van het eiland met als glorieus hoogtepunt de ronde van Cap Corse. Meer informatie

Waarom dit gebied? 

Veel mooier fietsen dan op Corsica ga je in Europe niet veel vinden. De kustwegen rond Porto en Cap Corse zijn waanzinnig mooi en het binnenland is ongelooflijk ruig en leeg. Anders dan op Mallorca fiets je hier niet tussen de honderden andere fietsers, maar moet je hoogstens opletten op wilde zwijnen of ander wild dat over de weg loopt. Qua boot is het zeer prettig om vanuit Toulon te reizen. Deze plek is het meest dichtbij Nederland en heeft nachtboten naar zowel Ajaccio als Bastia. Heb je de tijd dan kun je uiteraard wat extra tijd plannen in bijvoorbeeld het zuiden van het eiland met de beroemde plaats Bonifacio en de mooiste stranden van het eiland.  

Organic Food Badge 11
IMG_0460.JPG
Cut Here
Cut Here
Cut Here
Cut Here
Cut Here
Cut Here
Cut Here
Cut Here

Programma

Hieronder vind je ons routeschema waarvan wij denken dat het voor de meeste fietsers de optimale mix is tussen uitdaging en ontspanning.  We kunnen de routes echter dagelijks aan jouw wensen aanpassen.

IMG_0475.JPG

Corsica

Cut Here
Cut Here
Cut Here

De Fransen noemen Corsica het eiland van de schoonheid en dat klopt volledig. Neem de boot en beland in een paradijs van prachtige kustlijnen, ruige berggebieden en rustige wegen. 

PRIJS: €895 p.p.

INCLUSIEF

  • Reisdatum: 17 tot 25 mei 2024

  • 7 nachten verblijf in een villa met zwembad

  • 1 nacht hotel in Porto

  • Volpension 

  • Versbereid 3-gangen diner

  • 3 dagen volgauto 

  • Exclusief bootreis

zwembad corsica vegavelo.jpg

DAG 

1

Aankomst Porto, 50km | 1050hm

We beginnen deze fietsreis op een van de mooiste plekken van het eiland, het havenplaatje Porto-Ota. Ingeklemd tussen de zee en de hoge bergen is dit een waar paradijs. We verblijven hier in Hotel Corsica, een comfortabel 3 sterren hotel gelegen in het dorp en vlak naast de zee. Arriveer je deze dag op het eiland vanuit Ajaccio dan rij je met de auto al langs de Calanques, bizarre rotsformaties honderden meters boven de zee. Een must-see van het eiland en iets dat we ook zeker met de fiets willen zien. Inchecken kan al begin van de middag dus na een welkomstdrankje stappen we op de fiets om ons gelijk onder te dompelen in de ongelooflijke natuur hier. 

Cols: col de Lava, Plage d'Arone

DAG 

2

Col de Vergio, 75km | 1700hm

Op zeeniveau beginnen en eindigen op bijna 1500m hoogte midden in de bergen, niet iets wat je dagelijks zal doen. Hier kan het en hoe! Via een fantastische route met geweldige uitzichten fiets in ruim 30 kilometer naar de hoogste top van Corsica. Op de heenweg pakken we twee zijwegen waardoor je ook 2 kleine afdalingen hebt. Hierdoor voelt de klim meer als een route dan als een lange streep omhoog. Terug pakken we wel de hoofdweg waardoor je eindeloos kunt genieten van het dalen en de natuur. Terug in Porto kan je je even opfrissen bij het hotel (of in zee) om vervolgens de mooie autorit te maken richting de verblijfsplaats van de rest van de week, Oletta. 
Cols: col de Vergio

DAG 

3

Monte e mare, 95 km |1500hm

De eerste fietsdag vanuit onze nieuwe standplaats is een goede introductie van wat je de rest van de week te wachten staat. Rustige bergweggetjes, zeer fraaie uitzichten en de zee die nooit ver weg is. Na de lange dag van gisteren is vandaag gelukkig niet al te zwaar. We beginnen wel met de langste klim van de dag naar de col de Bigorno, maar de percentages komen zelden boven de 5% uit. Na een zeer fraai tussengedeelte rijden we helemaal naar zee waar we een lang stuk vlak kunnen fietsen tussen de zee en een lagune in. Een perfect moment voor een drankje aan de kust. We eindigen met de makkelijke, maar zeer mooie col de San Stefeno.

Cols: col de Bigorno, col de San Stefeno

IMG_0481_edited_edited.jpg

.

.

DAG 

4

Tour de cap Corse 120km | 2300hm 

Zelfs op een eiland dat zo mooi is als Corsica heb je hoogtepunten die er nog bovenuit steken. De ronde van Cap Corse is absoluut zo'n hoogtepunt. Via de col de Teghime, die loopt over het gebergte dat ook verder loopt over Cap Corse, dalen we af richting Bastia en de oostkust. Na de stad is het ruim 20 kilometer vrijwel vlak langs de zee. Geniet zeker van deze vlakkere meters, want na de oversteek richting het westen is het een aaneenschakeling van wat kortere en langere klimmetjes. De beloning is echter zeer groot met misschien wel de mooiste kustroute die je ooit hebt gefietst. Na de gezellige plaats St Florent verlaten we de kust voor de laatste klim terug richting het huis. Wat een dag!
Cols: Col de Teghime, col de Sainte-Lucie

DAG 

5

Rustdag

Na 4 dagen op de fietst is een dag rust ook absoluut geen straf. Spendeer bijvoorbeeld de hele dag met een boek bij het zwembad en geniet van het uitzicht. Toch de behoefte om er even uit te gaan? Bastia is een prachtige plaats, met een mooie oude haven en gezellige terrasjes. Ook St Florent is de moeite waard om nog even te stoppen. Er zijn hier mooie stranden in de buurt of boek een boottocht op de prachtige baai richting de stranden aan de Desert des Agriate waar je alleen via het water kunt komen. Kortom, een heerlijke dag om op een andere manier dit gebied te verkennen. 

DAG 

6

Tour des Agriate 120km |2100hm 

Na de rustdag fietsen we vandaag de enige route die volledig in het binnenland blijft. De zee is zeker af en toe in zicht, maar vandaag is het vooral het prachtige binnenland wat de aandacht trekt. Via de schitterende desert des Agriate fietsen we door een leeg en ruig gebied verder naar het zuiden. Vlak is het vrijwel nergens, maar echt steil is het ook niet. Genoeg mogelijkheden dus om te genieten van de natuur. Het slotakkoord is de zuidzijde van de eerder beklommen col de Bigorno. Hier is het wel af en toe iets steiler, maar ook weer waanzinnig mooi. Na de col is het alleen nog maar dalen naar huis.

Cols: Col de Vezzo, col de Bigorno

IMG_0421.JPG

 

 

.

.

.

DAG 

7

Boucle de Teghime 75km |1400hm of 85km | 1800hm

Na de pittige dag van gisteren pakken we het vandaag iets rustiger aan. Deze ronde volgt zoals de hele week weer hele prettige en rustige wegen om via een glooiende omweg uit te komen bij het eerder bezochte St Florent. Na een waarschijnlijk aangename koffiestop fietsen we langs de zee en een fraaie omweg richting de westzijde van de col de Teghime. Ook hier zijn we eerder geweest, maar deze klim vanuit het westen is ook weer een juweel. Optioneel kan je vanaf de top nog 4 kilometer verder klimmen naar een uitzichttoren. Met mooi weer is de plek fenomenaal, maar al die 4 kilometers zijn wel aan 10% gemiddeld! Met of zonder extra klim, na de col de Teghime is weer dalen tot huis.
Cols: col de Teghime, Serra di Pigno

DAG 

8

Bocca di Battaglia 75km |1750hm (start Ogliastro)

De laatste fietsdag om te genieten van dit prachtige eiland. Als afsluiter kiezen we ervoor om wederom een waar hoogtepunt van Corsica aan te doen, de Bocca di Battaglia. Deze col ligt op 1100m boven de zee. Op de top heb je een volledig panorama over het noorden van het eiland. De zuidzijde van deze klim is een van de zwaarste van het eiland, maar via een mooie omweg klim je wat geleidelijker via de noordzijde naar dit prachtige punt. Tijdens de afdaling is het daarna volop genieten van de uitzichten. Klim je toch liever de zware zijde dan kan dit natuurlijk ook! Hoe dan ook, een prachtige afsluiting van een week op een geweldig fietseiland!
Cols: Bocca Capanna, Bocca di Battaglia

zwembad corsica vegavelo.jpg
IMG_3180.JPG
binnen corsica vegavelo.jpg
IMG_3179.JPG
bottom of page