top of page
IMG_3323_edited.jpg

€695 p.p

image_6487327 (9)_edited_edited.jpg

Beste van Nijmegen

Nijmegen kent een prachtig en heuvelend achterland. Tijdens deze tocht draaien en keren we langs alle hoogtepunten. Je bent nooit ver van de startplek, maar tegelijkertijd waan je je heel de dag in het buitenland!


 

  • Nieuwe datum volgt nog

  • Koffie/thee/brownie bij aankomst

  • Halverwege waterbijvulpunt

  • Bij terugkomst de mogelijkheid om bij te praten op het terras.

  • De ideale mogelijkheid om veel hoogtemeters te maken.

Prijs: Gratis

Cut Here
Cut Here
Cut Here

Wat is de route?

De route die je vandaag gaat fietsen is een zeer diverse aaneenschakeling van heuvels, bosgebieden en tussenstukken in de polder. Doordat de route direct vanaf de start begint met een aantal klimmetjes rond Berg en Dal is het niet de bedoeling dat we met zijn allen bij elkaar blijven. Anders dan de tocht die we in het najaar organiseren is het dus GEEN social ride, maar kan je lekker trainen voor je doelen in de zomer! 

De route bestaat uit 2 lussen van ongeveer 45 of 60 km. Je kunt dus 2 keer kiezen of je voor de kortere of de langere variant gaat. De langste lussen komen samen op ongeveer 125km en bijna 900hm. Halverwege kom je weer terug bij het startpunt waar je zowel je bidons kunt vullen als eventueel wat extra eten kunt inslaan. 

Hoogtepunten van de dag zitten in het begin rond Berg en Dal met de Duivelsberg, de Holleweg en de Zevenheuvelenweg. Het middenstuk kent een aantal zeer fraaie langere minder steile klimmen zoals rond de Mookerheide. Het slotakkoord is voor de fameuze Kartenspielerweg. Een bijna 6km lange bosweg die altijd mooie strijd oplevert! 

 

Algemene informatie

De uitvalsbasis voor deze dag is hotel | restaurant 't Zwaantje. De plek is mooi centraal gelegen net buiten Groesbeek waardoor je direct vanaf de start in de heuvels zit. Er is voldoende parkeer ruimte.

We fietsen op de openbare weg die niet is afgesloten. Het is uiteraard zeer van belang dat we ons tijdens de tocht aan de algemene verkeersregels houden. De route is ook niet uitgepijld dus  fietsnavigatie is zeer aan te raden. 

We verzamelen de dag tussen 8:30u en 9:00u met een kopje koffie of thee en een stuk huisgemaakte brownie. Na een korte uitleg en het gereedmaken van de fietsen willen we uiterlijk om 9:30u op de fiets zitten. Afhankelijk van je route zal je tussen de 4,5 en 5,5 uur bezig zijn met de tocht. De tocht zelf is dus geen social ride, maar na afloop is het natuurlijk wel gezellig om nog wat bij te praten op het terras.

Inschrijfformulier

Inschrijving

Bedankt voor je inschrijving! We nemen zo snel mogelijk contact met je op. Els en Maarten

bottom of page