Ontdek het prachtige oosten van
de Mont Ventoux

Vanaf onze uitvalsbasis Lachau aan de oostzijde van de Mont Ventoux heb je eindeloze fietsmogelijkheden met vele beklimmingen en prachtig rustige fietswegen. Elke dag heb je de keus tussen verschillende routes, wat jij wilt!

INCLUSIEF

  • Reisdatum: 12-19 juni 2021

  • 7 nachten verblijf in een villa met zwembad

  • Volpension (ontbijt, lunch, diner)

  • 2 dagen volgauto met fietsgereedschap

  • Uitgewerkte routes

  • GPS uitleen

€575 p.p

Mont Ventoux

Waar verblijf  je?

We verblijven tijdens deze reis in een schitterend vrij gelegen villa bij het dorpje Lachau. 

Het huis is ruim en licht opgezet en van alle gemakken voorzien. Vanuit de woonkamer loop je de tuin met zwembad in waar je na het fietsen kunt genieten van een drankje of een verkoelende duik in het water.  De kamers zijn voorzien van comfortabele 1- persoons bedden. Meer informatie

Waarom dit gebied? 

De Mont Ventoux spreekt tot ieders verbeelding en deze beklimming mag dan ook niet ontbreken tussen onze reizen. Het oosten van de Ventoux kenmerkt zich door schitterende lavendelvelden, pittoreske dorpjes en wijnvelden. Dit is de Provence zoals het hoort te zijn, rustig, ontspannen en vooral ontzettend mooi.

Organic Food Badge 11
Organic Food Badge 11

Programma

Hieronder vind je ons routeschema waarvan wij denken dat het voor de meeste fietsers de optimale mix is tussen uitdaging en ontspanning.  We kunnen de routes echter dagelijks aan jouw wensen aanpassen.

Buiten de grote cols van de regio is deze rit toch wel de koninginnenrit van de week. Maar liefst zeven beklimmingen staan er op je te wachten. Uiteraard niet allemaal even lang en zwaar, maar pittig is het zeker. Daar staat tegenover dat dit misschien wel de mooiste route is die je ooit hebt gefietst!

Cols: col de st Jean, col de Pierre-Vesce, col du Reychasset, col de Soubeyrand,, col de Peyruergue, col de Aulan, col de Macouenge

Tour des cols | 120km | 2500hm
DAG
3

Bij aankomst bij de prachtige vrijstaande accommodatie valt meteen de enorme rust van het gebied op. Geniet van een drankje in de tuin of bij het zwembad. Heb je tijd voor nog een kort ritje dan start de prettige col d’Araud direct achter het huis.

Aamkomstdag Lachau
DAG
1

De keuze aan routes in dit gebied is enorm dus het is elke dag een moeilijke keus welke kant we opgaan. Richting het oosten liggen de prachtige gorges de Meouge. Als het warm is krijg je spontaan zin om hier in de rivier te gaan zwemmen. Fietsen is hier echter ook een feest. Via Orpierre en de col de st. Jean fietsen we weer terug richting Lachau. 

Cols: col de st Jean

Gorges de Meouge | 70 km } 1000hm
DAG
2

Op de laatste fietsdag ligt alleen de zuidkant van Lachau nog open als onontdekt gebied. Hier ligt het Montagne de Lure, wat ook wel het kleine broertje van de Mont Ventoux wordt genoemd. Hoewel minder zwaar is dit nog steeds een serieuze klim met een prachtig uitzicht op de top over het omringende landschap en de Mont Ventoux.  Een prachtig slot van een heerlijke fietsweek!

Cols: Montagne de Lure, col du Negron

Montagne de Lure | 140 km |2400hm
DAG
7
Col de Perty| 65 km | 1300hm
DAG
4

Vandaag sta je voor een moeilijke keus. Ga je de benen sparen voor de grote beklimmingen van de komende dagen of ga je toch fietsen. Is dat laatste het geval dan is de col de Perty een hele fijne optie. Een heerlijk stijgingspercentage, veel haarspeldbochten en topuitzichten.

Cols: col de st Jean, col de Perty, col de Meivouillon

Vandaag is de dag dat we op weg gaan naar de top van de Kale berg.  De echte kilometervreters kunnen starten vanuit het huis en er een lange ronde van maken. Gaat je dit te ver dan neem je de auto naar Sault om hier de ronde te starten. In Sault is er nogmaals de keuze welke klimvariant je wilt doen. Vanuit Sault is het een stukje makkelijker dan vanuit Bedoin, maar alle opties komen samen bij Chalet Renard voor de beroemde 6 ‘kale’ kilometers. 

Cols: Le Mont Ventoux

Mont Ventoux | 50 km, 90 km of 160 km
DAG
5
Tour de Baronies | 100km | 1300hm
DAG
6

Een ronde vandaag met iets minder klimwerk om het zuur van de Mont Ventoux te verwerken. Hoogtepunt is het dorpje Brantes halverwege wat half verscholen in kloof is gebouwd, maar eigenlijk is het heel de dag genieten van provencaalse dorpen en mooie vergezichten

Cols: col de Macouenge, col de Fontaube, col de meivouillon

Foto`s