Cut Here
Cut Here
Cut Here

Mont Ventoux

Vanaf de oostzijde van de Ventoux heb je eindeloze fietsmogelijkheden. Prachtige en rustige beklimmingen met de lavandelvelden op de achtergrond. 

PRIJS: €625 p.p.

INCLUSIEF

  • Reisdatum: 28 mei tot 04 juni 2022

  • 7 nachten verblijf in een villa met zwembad

  • Volpension 

  • Versbereid 3-gangen diner

  • 3 dagen volgauto 

  • GPS uitleen / uitgewerkte routes

accommodatie Mont Ventoux - VegaVelo_edited.jpg
Mont Ventoux - VegaVelo
Organic Food Badge 11
Uitzicht accommodatie Mont Ventoux - mij

Waar verblijf  je?

We verblijven tijdens deze reis in een schitterend vrij gelegen villa bij het dorpje Lachau. 

Het huis is ruim en licht opgezet en van alle gemakken voorzien. Vanuit de woonkamer loop je de tuin met zwembad in waar je na het fietsen kunt genieten van een drankje of een verkoelende duik in het water.  De kamers zijn voorzien van comfortabele 1- persoons bedden. Meer informatie

Waarom dit gebied? 

De Mont Ventoux spreekt tot ieders verbeelding en deze beklimming mag dan ook niet ontbreken tussen onze reizen. Het oosten van de Ventoux kenmerkt zich door schitterende lavendelvelden, pittoreske dorpjes en wijnvelden. Dit is de Provence zoals het hoort te zijn, rustig, ontspannen en vooral ontzettend mooi.

Organic Food Badge 11
Fietsen bij de Mont Ventoux - VegaVelo
Cut Here
Cut Here
Cut Here
Cut Here
Cut Here
Cut Here
Cut Here
Cut Here

Programma

Hieronder vind je ons routeschema waarvan wij denken dat het voor de meeste fietsers de optimale mix is tussen uitdaging en ontspanning.  We kunnen de routes echter dagelijks aan jouw wensen aanpassen.

DAG 

1

Aankomst Lachau

Bij aankomst bij de prachtige vrijstaande accommodatie valt meteen de enorme rust van het gebied op. Vandaag staan er nog geen fietsroutes op het programma. Je kan ontspannen je spullen uitpakken en genieten van een drankje in de tuin of bij het zwembad. Heb je tijd voor nog een kort ritje dan start de prettige col d’Araud direct achter het huis.

DAG 

2

Gorges de Meouge | 65 km en 1000hm of 75km en 1300hm

De keuze aan routes in dit gebied is enorm dus het is elke dag een moeilijke keus welke kant we opgaan. Om rustig te beginnen fietsen we de eerste fietsdag richting het oosten naar de prachtige gorges de Meouge. Als het warm is krijg je spontaan zin om hier in de rivier te gaan zwemmen. Fietsen is hier echter ook een feest. Via Orpierre en de col de st. Jean fietsen we weer terug richting Lachau. Optioneel kan de col de Pierre-Vesce nog worden toegevoegd.

Cols: col d’Araud, col de Saint-Jean

DAG 

3

Mont Ventoux | 50 km en 1250hm of 150 km en 2800hm

Vandaag is de dag dat we op weg gaan naar de top van de Kale berg.  De echte kilometervreters kunnen starten vanuit het huis en er een lange ronde van maken. Gaat je dit te ver dan neem je de auto naar Sault om hier de ronde te starten. In Sault is er nogmaals de keuze welke klimvariant je wilt doen. Vanuit Sault is het een stukje makkelijker dan vanuit Bedoin, maar alle opties komen samen bij Chalet Renard voor de beroemde 6 ‘kale’ kilometers. 

Cols: Le Mont Ventoux

Mont Ventoux VegaVelo.jpg

.

.

DAG 

4

Col de Perty| 80 km en 1700hm of 68 km | 1300hm

Na de inspanning van de tocht gisteren is het vandaag een dag van actief herstel. Het begin met de col de st Jean is nog iets steiler, maar het vervolg van de dag is heel goed te doen met een zeer hoog Zwitserleven gevoel. Met name de col de Perty is een hele fijne beklimming. Een heerlijk stijgingspercentage, veel haarspeldbochten en topuitzichten. De route is wat in te korten mocht dat nodig zijn. 

Cols: col de Saint-Jean, col de Perty, col d’Aulan, col de Macquenge

DAG 

5

Rustdag

Het is altijd goed om een dag de benen wat rust te gunnen en op te laden voor de laatste 2 tochten. Het huis is zeer geschikt om een dag heerlijk rustig aan te doen, maar in de omgeving is genoeg te zien en te doen. Ga wandelen bij de Meouge, neem een kijkje bij de Citadel van Sisteron of ga wijn proeven bij een lokale wijngaard.

Het is natuurlijk ook heerlijk om lekker aan het zwembad te blijven liggen en de benen alle rust te geven die ze nodig hebben.

Mont Ventoux fietsreis _ VegaVelo

 

 

.

                                                                                               .

.

DAG 

6

Tour des cols | 110km en 2100hm

Er staat vandaag weer een prachtige tocht op het programma. Maar liefst zes beklimmingen staan er op je te wachten. Uiteraard niet allemaal even lang en zwaar, maar pittig is het zeker. Daar staat tegenover dat dit misschien wel een van de mooiste routes is die je ooit hebt gefietst. Zo stil, zo divers en een heerlijk stuk vals plat naar beneden aan het einde om nog even vol gas te gaan!

Cols: col de st Jean, col de Pierre-Vesce, col du Reychasset, col de Soubeyrand,, col de Peyruergue, col d'Aulan, col de Mevouillon

DAG 

7

Montagne de Lure | 145 km |2400hm of 115km | 2200hm 

Op de laatste fietsdag ligt alleen de zuidkant van Lachau nog open als onontdekt gebied. Hier ligt het Montagne de Lure, wat ook wel het kleine broertje van de Mont Ventoux wordt genoemd. Hoewel minder zwaar is dit nog steeds een serieuze klim met een prachtig uitzicht op de top over het omringende landschap en de Mont Ventoux. Ook de afdaling kan zich meten met de mooiste van de Alpen, waarna het nog heerlijk fietsen is terug naar Lachau. Een prachtig slot van een heerlijke fietsweek!

Cols: Montagne de Lure, col du Negron

Fietsaccommodatie Mont Ventoux - VegaVelo
Slaapkamer accommodatie Mont Ventoux - mijnfietsreis_edited.jpg
Vegetarische maaltijd voor fietsers - VegaVelo
Woonkamer accommodatie Mont Ventoux - mijnfietsreis_edited.jpg