top of page
Mont Ventoux - VegaVelo
Cut Here
Cut Here
Cut Here

Mont Ventoux

Stille wegen en schitterende uitzichten. De omgeving van de Mont Ventoux is een fantastisch fietsgebied. Natuurlijk bedwingen we deze week de berg zelf, maar we genieten ook zeker van de prachtige omgeving. 

PRIJS: €745 p.p.

INCLUSIEF

  • Reisdatum: 8 - 15 september 2024

  • 7 nachten verblijf in een villa met zwembad

  • Volpension 

  • Versbereid 3-gangen diner

  • 2 dagen volgauto 

  • GPS uitleen / uitgewerkte routes

IMG_1826.JPG

Waar verblijf  je?

Organic Food Badge 11
1255.jpg

We verblijven tijdens deze reis in een schitterend vrij gelegen villa net buiten de gezellige plaats Buis-les-Baronnies. Om er te komen heb je nog een korte slotklim die je in een prachtige vallei brengt wat voelt als een eigen paradijs.

Het huis is ruim en licht opgezet met een groot terras aan de voorkant met uitzicht op de vallei. Vanuit de woonkamer loop je makkelijk richting het zwembad waar je na het fietsen kunt genieten van een drankje of een verkoelende duik in het water.  De kamers zijn modern en hebben eigen sanitair en airco. Meer informatie

Waarom dit gebied? 

De Mont Ventoux spreekt tot ieders verbeelding en deze beklimming mag dan ook niet ontbreken tussen onze reizen. De omgeving van de Ventoux wordt echter vaak wat genegeerd terwijl dit een van de fijnste fietsgebieden van Frankrijk is, zeker rond Buis-les-Baronnies. Dit is de Provence zoals het hoort te zijn, rustig, ontspannen en vooral ontzettend mooi.

Organic Food Badge 11
IMG_1838.JPG
Cut Here
Cut Here
Cut Here
Cut Here
Cut Here
Cut Here
Cut Here
Cut Here

Programma

Hieronder vind je ons programma voor de week.  Wij hebben van te voren routes bedacht waarvan we denken dat deze een mooie opbouw vormen en je de mooiste plekken in de omgeving laten zien. Mocht je iets anders willen fietsen, dan is dat natuurolijk geen enkel probleem. We kunnen met je meedenken over andere routes of je kan helemaal je eigen gang gaan. Alles kan!

DAG 

1

Aankomt Buis

Bij aankomst bij de prachtige vrijstaande accommodatie valt meteen de enorme rust van het gebied op. Vandaag staan er nog geen fietsroutes op het programma. Je kunt ontspannen je spullen uitpakken en genieten van een drankje in de tuin of bij het zwembad. Heb je tijd voor nog een kort ritje dan is de klim naar het dorpje Poet-en-Percip een aanrader. 

DAG 

2

Tour de Montbrun  75 km |1100hm of 100km |1700hm

 

De keuze aan routes in dit gebied is enorm dus het is elke dag een moeilijke keus welke kant we opgaan. Om rustig te beginnen fietsen we de eerste fietsdag richting het oosten door de prachtige gorges de Ouveze. Via glooiende wegen kom je vervolgens in de tweede gorges, die van de Aulan die mogelijk nog mooier zijn. Bij de spectaculaire plaats Montbrun kan je kiezen voor een extra lus met de mooie col de Macuegne of dat je direct terugfietst via de ook weer prachtige vallee de Toulerenc. Had je gisteren nog geen vakantiegevoel dan is die er nu zeker!
Cols: col d’Aulan, col de Macuegne, cote de Bluye

Mont Ventoux VegaVelo.jpg

.

DAG 

3

Dentelles de Montmirail 90 km |1600hm

Vandaag is een compleet andere tocht dan gisteren. Was het de eerste dag nog wat langer geleidelijk omhoog en omlaag, vandaag zijn er diverse korte klimmetjes achter elkaar. Via verschillende  klimmetjes komen we halverwege in het Dentelles de Montmirail gebied aan. Deze mini-Dolomieten zijn ongekend mooi en er lopen fantastische rustige fietswegen doorheen. Na de bekende plaats Malaucene loopt er nog een prachtige route via het gehucht Veaux om terug te keren richting Buis-les-Baronnies. Mocht je de benen willen sparen voor morgen dan is makkelijk mogelijk de route wat in te korten. 

Cols: col de Propriac, col de la Chaine, col de Veaux

DAG 

4

Mont Ventoux  van 21km |1600hm tot 135km | 4400hm

Vandaag is de dag dat we op weg gaan naar de top van de Kale berg. Omdat iedereen zijn eigen uitdaging heeft wat betreft deze berg is er geen vast plan. Iedereen kan zelf beslissen welke route hij of zij wil fietsen, of er meerdere beklimmingen gedaan worden of dat het bij een beklimming blijft. De opgang van Malaucene ligt het meest dichtbij het huis, zo'n 20 kilometer, maar ook Bedoin is goed te doen vanaf het huis. Sault is wat verder weg, maar is uiteraard de makkelijkste opgang en maakt daarmee ook een prachtige route. Wat je ook kiest, de Mont Ventoux stelt nooit teleur en blijft een unieke ervaring om een of meerdere keren in je leven op te fietsen. 

Cols: Le Mont Ventoux

DAG 

5

Rustdag

Na de flinke inspanning van gisteren is het altijd goed om een dag de benen wat rust te gunnen en op te laden voor de laatste 2 tochten. Het huis is zeer geschikt om een dag heerlijk rustig aan te doen, maar in de omgeving is genoeg te zien en te doen. Ga wandelen bij de Toulerenc, ga wijn proeven bij een lokale wijngaard of daag je op een andere manier uit met de prachtige via ferrata die vlakbij het huis start. Het is natuurlijk ook heerlijk om lekker aan het zwembad te blijven liggen en de benen alle rust te geven die ze nodig hebben.

Mont Ventoux fietsreis _ VegaVelo

 

 

.

.

DAG 

6

Le Drome Provencal  75km | 1600hm of 95km | 2100hm

Er staat vandaag weer een prachtige tocht op het programma. Maar liefst vier beklimmingen staan er op je te wachten. Uiteraard niet allemaal even lang en zwaar, maar de benen moeten zeker aan de bak. Het gebied waar we doorheen fietsen staat bekend als de Drome Provencal en is een prachtig leeg en ruig gebied. Verwacht deze dag veel lavendel, rotsformaties, gieren en weinig auto's. Na deze tocht zal je de omgeving van de Ventoux zeker niet meer vlak noemen!

Cols: col d'Ey, col de Soubeyrand, col de la Pertie

DAG 

7

Boucle de Ventoux 115 km | 1800hm  

Op de laatste fietsdag gaan we op weg naar een van de mooiste routes in de omgeving van de Mont Ventoux, de Gorges de la Nesque. Via de col de Fontaube en het gezellige dorp Sault duiken we deze prachtige gorges in. Met strak asfalt, door verschillende korte tunnels en met ongelooflijke uitzichten daal je eindeloos door de gorges. Geen achtbaan kan hier aan tippen. Om thuis te komen wachten nog een aantal verschillende heuvels met altijd weer die Ventoux op de achtergrond. De langste dag van de week en absoluut een waardige afsluiter van deze mooie fietsweek!

Cols: Col de Fontaube, Gorges de la Nesque, col de la Madeleine

1256.jpg
Mont%20Ventoux%20-%20mijnfietsreis_edited.jpg
Vegetarische maaltijd voor fietsers - VegaVelo
IMG_1475.JPG
1260.jpg
bottom of page