top of page
Fietsen bij de Mont Blanc - VegaVelo.JPG

In de schaduw
van de Mont Blanc

Cut Here
Cut Here
Cut Here

We fietsen in het gebied van de hoogste berg van Europa en dat doet wat met je. Onder het oog van de Mont Blanc bedwingen we de mooiste cols.

PRIJS: €595 p.p.

INCLUSIEF

  • Reisdatum: 05 tot 12 juni 2022

  • 7 nachten verblijf in een chalet

  • Volpension 

  • Versbereid 3-gangen diner

  • 2 dagen volgauto 

  • GPS uitleen / uitgewerkte routes

Fietsen bij de Mont Blanc, VegaVelo
Organic Food Badge 11
fietsaccommodatie Mont Blanc-mijnfietsre

Waar verblijf  je?

Je verblijft tijdens deze reis in een vrijstaand huis in de buurt van het dorpje Mieussy. Het huis heeft een ruime leefkeuken met een houtkachel en een prachtige woonkamer met grote ramen met uitzicht op de bergen. Daarnaast is er een grote relaxruimte en 6 slaapkamers met vrijwel allen eigen sanitair. Aan de voorkant van het huis bevindt zich een balkon en ruime tuin waar je heerlijk van de zon kunt genieten.

Meer informatie

Waarom dit gebied? 

Het gebied rond de Mont Blanc is het favoriete gebied van Els. Als klein meisje ging zij al op vakantie naar Chamonix en de omgeving van de Mont Blanc en deze berg heeft zijn magische uitstraling niet verloren. Tijdens het fietsen wordt je soms volledige onverwacht verrast door een uitzicht op de hoogste berg van Europa en dat maakt het fietsen in dit gebied nog indrukwekkender.

Organic Food Badge 11
Fietsen bij de Mont Blanc VegaVelo.JPG
Cut Here
Cut Here
Cut Here
Cut Here
Cut Here
Cut Here
Cut Here
Cut Here

Programma

Hieronder vind je ons routeschema waarvan wij denken dat het voor de meeste fietsers de optimale mix is tussen uitdaging en ontspanning.  We kunnen de routes echter dagelijks aan jouw wensen aanpassen.

DAG 

1

Aankomst Mieussy

Aangezien Mieussy voor de Alpen op relatief korte afstand van Nederland ligt is de kans groot dat er nog tijd is om bij aankomst een klein rondje te fietsen. Uiteraard zijn hiervoor meer dan genoeg mogelijkheden, maar de kans bestaat ook dat je gewoon lekker wilt bijkomen op het terras met uitzicht op de prachtige omliggende bergen en in de verte de Mont Blanc.

DAG 

2

Tour de Chablais | 70 km en 1400hm of 80km | 1800hm

We beginnen deze reis met een schitterende tocht door het middengebergte. Dit betekent dat er meerdere beklimmingen op het programma staan die zeer wisselend steil en minder steil zijn. De rustige wegen, heerlijke afdalingen en uitzichten op het meer van Geneve zorgen zeker voor het ultieme fietsgevoel. De b variant pakt nog de langere beklimming van de col de Cou mee.

Cols: col de Jambaz, col de Cou, col de Saxel, col de l’Avernaz

DAG 

3

Tour du Romme | 95 km | 2200hm

Wederom een zeer afwisselende route maar de beklimmingen zijn vandaag wat zwaarder dan de eerste dag. Elke klim is wel weer prachtig op een andere manier waardoor het op en top genieten is van de verschillende uitzichten. De volgauto is er vandaag sowieso bij voor de koffie en taart op de col de Romme!

Cols: cote de Mont Saxonnex, col de Romme, Cote d'Araches

Fietsen bij de Mont Blanc - VegaVelo

.

.

DAG 

4

Col de Joux Plane | 80 km | 1900hm

Deze tocht is zo'n rit waar je het allemaal voor doet. Een glooiende aanloop omringd door prachtige bergen, daarna twee prachtige beklimmingen, heerlijk afdalingen en fantastische uitzichten. De Joux-Plane is bovendien een van de absolute Tour de France klassiekers en een prachtige en zware col om te beklimmen. 

Cols: col de Joux Plane, col des Gets, col de la Ramaz

DAG 

5

Rustdag

Een dag om bij te komen. De omgeving is natuurlijk fantastisch en leent zich er voor om verder ontdekt te worden. Chamonix ligt op een uurtje rijden en dit is zeker de moeite waard. Dit dorp ademt bergsport en de de Mont Blanc houdt hier trouw de wacht. De trein naar de gletsjer Mer de Galce brengt je nog dichterbij en laat je de schoonheid van de bergen volledig beleven. 

Col de la Colombiere - VegaVelo

 

 

.

.

.

DAG 

6

Route de diable | 100 km | 2150hm

Het is goed dat de benen gisteren wat rust hebben gehad, want deze dag moet er weer volop geklommen worden. Zoals heel de week zijn er weinig vlakke stukken, waardoor het heel de dag moeilijk herstellen is. De langste klim zit in het begin waarbij de mooie col d’Encrenaz in 2 etappes beklommen wordt. De rest van de dag is het ongelooflijk mooi klimmen en dalen in een groen en spectaculair landschap.
Cols: col d’Encrenaz, col de Corbier, col de Jambaz.

DAG 

7

La Colombiere | 100 km | 2000hm

De laatste fietsdag gebruiken we om de bekendste col van de regio, de col de la Colombiere, te bedwingen. De top ligt al op 35km waardoor het de rest van de dag heerlijk toeren is door prachtige valleien zonder grote obstakels. Het slotakkoord is nog eenmaal terug klimmen naar het huis en terugkijken op een geslaagde week.

Cols: col de la Colombiere

fietaccommodatie mont blanc_edited.jpg
Groepsaccommodatie Mont Blanc - VegaVelo
Mont Blanc - VegaVelo.JPG
Vegetarische maaltijd voor fietsers - VegaVelo
bottom of page