top of page
Fietsen bij de Mont Blanc - VegaVelo.JPG

In de schaduw
van de Mont Blanc

Cut Here
Cut Here
Cut Here

We fietsen in het gebied van de hoogste berg van Europa en dat doet wat met je. Onder het oog van de Mont Blanc bedwingen we de mooiste cols.

PRIJS: €625 p.p.

INCLUSIEF

  • Reisdatum: 31 aug tot 7 sept 2024

  • 7 nachten verblijf in een chalet

  • Volpension 

  • Versbereid 3-gangen diner

  • 2 dagen volgauto 

  • GPS uitleen / uitgewerkte routes

Fietsen bij de Mont Blanc, VegaVelo
Organic Food Badge 11
fietsaccommodatie Mont Blanc-mijnfietsre

Waar verblijf  je?

Je verblijft tijdens deze reis in een vrijstaand huis in de buurt van het dorpje Mieussy. Het huis heeft een ruime leefkeuken met een houtkachel en een prachtige woonkamer met grote ramen met uitzicht op de bergen. Daarnaast is er een grote relaxruimte en 6 slaapkamers met vrijwel allen eigen sanitair. Aan de voorkant van het huis bevindt zich een balkon en ruime tuin waar je heerlijk van de zon kunt genieten.

Meer informatie

Waarom dit gebied? 

Het gebied rond de Mont Blanc is het favoriete gebied van Els. Als klein meisje ging zij al op vakantie naar Chamonix en de omgeving van de Mont Blanc en deze berg heeft zijn magische uitstraling niet verloren. Tijdens het fietsen wordt je soms volledige onverwacht verrast door een uitzicht op de hoogste berg van Europa en dat maakt het fietsen in dit gebied nog indrukwekkender.

Organic Food Badge 11
Fietsen bij de Mont Blanc VegaVelo.JPG
Cut Here
Cut Here
Cut Here
Cut Here
Cut Here
Cut Here
Cut Here
Cut Here

Programma

Hieronder vind je ons routeschema waarvan wij denken dat het voor de meeste fietsers de optimale mix is tussen uitdaging en ontspanning.  We kunnen de routes echter dagelijks aan jouw wensen aanpassen.

DAG 

1

Aankomst Mieussy

Aangezien Mieussy voor de Alpen op relatief korte afstand van Nederland ligt is de kans groot dat er nog tijd is om bij aankomst een klein rondje te fietsen. Uiteraard zijn hiervoor meer dan genoeg mogelijkheden, maar de kans bestaat ook dat je gewoon lekker wilt bijkomen op het terras met uitzicht op de prachtige omliggende bergen en in de verte de Mont Blanc.

DAG 

2

Tour de Chablais  75 km | 1800hm of 85km | 2200hm

We beginnen deze reis met een schitterende tocht door het middengebergte. Dit betekent dat er meerdere beklimmingen op het programma staan die zeer wisselend steil en minder steil zijn. De rustige wegen, heerlijke afdalingen en uitzichten op het meer van Geneve zorgen zeker voor het ultieme fietsgevoel. De b variant pakt nog de langere beklimming van de col de Cou mee.

Cols: col de Jambaz, col de Cou, col de Saxel, Montee d'Ajon

DAG 

3

Tour du Romme  95 km | 2200hm of 110km | 2800hm

Wederom een zeer afwisselende route maar qua gebied heb je gevoel dat je in een andere wereld bent. Vandaag heb je zeker door dat je in het hooggebergte bent! De aanloop is vrij gemakkelijk richting het hoofddal, maar daarna volgende de beklimmingen elkaar vrij snel op. Elke klim is weer prachtig op een andere manier waardoor het op en top genieten is van de verschillende uitzichten. De volgauto is er vandaag sowieso bij voor de koffie en taart op de col de Romme! Heb je goede benen dan kan je voor de afslag richting de col de Romme nog de col de la Colombiere meepakken. Maar vergis je niet want deze overbrugt 630 hoogtemeters in 7,5 kilometer. 

Cols: cote de Mont Saxonnex, col de Romme, Cote d'Araches, col de la Colombiere (optioneel)

Fietsen bij de Mont Blanc - VegaVelo

.

.

DAG 

4

Col de Joux Plane | 80 km | 2150hm

Deze tocht is zo'n rit waar je het allemaal voor doet. Een glooiende aanloop omringd door prachtige bergen, daarna twee prachtige beklimmingen, heerlijke afdalingen en fantastische uitzichten. De Joux-Plane is een van de absolute Tour de France klassiekers en een prachtige en zware col om te beklimmen. De combinatie van de col de Gets en de col de la Ramaz moet zeker niet onderschat worden, maar bovenop de Ramaz is het alleen maar heerlijk dalen terug naar het huis voor een welverdiende rustdag.

Cols: col de Joux Plane, col des Gets, col de la Ramaz

DAG 

5

Rustdag

Een dag om bij te komen. De omgeving is natuurlijk fantastisch en leent zich er voor om verder ontdekt te worden. Chamonix ligt op een uurtje rijden en dit is zeker de moeite waard. Dit dorp ademt bergsport en de de Mont Blanc houdt hier trouw de wacht. De trein naar de gletsjer Mer de Glace brengt je nog dichterbij en laat je de schoonheid van de bergen volledig beleven. 

Fietser op weg bij Morzine VegaVelo.jpeg

 

 

.

.

.

DAG 

6

Tour de roc d'enfer 75 km |1500hm of 95km | 2400hm

Het is goed dat de benen gisteren wat rust hebben gehad, want deze dag kan er weer volop geklommen worden. De naam van de tocht komt van het massief waar we heel de dag omheen draaien. Zoals heel de week zijn er weinig vlakke stukken, maar wat is dit een mooie route! De hele dag is het ongelooflijk mooi klimmen en dalen in een groen en spectaculair landschap, waarbij optioneel de route nog wat kan worden ingekort.
Cols: col de Gets, col de Corbier, col de Jambaz.

DAG 

7

Tour de la Joux Verte  75km | 2000hm of 85 km | 2500hm

De laatste fietsdag is de koninginnerit en gebruiken we om de misschien wel mooiste beklimming (en afdaling) van de Alpen te fietsen. De col de Joux Verte is een heerlijke rustige klim met vele attracties. Een stuwmeer, watervallen en een dorp met loslopende geiten staan je te wachten! Om bij de klim te komen beginnen we met de eerder beklommen col de la Ramaz (van de andere kant) en de prachtige col d'Encranaz. Optioneel kan ook via de col de Gets heen en weer gefietst worden naar de voet van de klim. Het slotakkoord is nog eenmaal terug klimmen naar het huis en terugkijken op een geslaagde week.

Cols: col de la Ramaz, col d'Encrenaz, col de Joux Verte, col des Gets

fietaccommodatie mont blanc_edited.jpg
Groepsaccommodatie Mont Blanc - VegaVelo
In%20de%20schaduw%20van%20de%20Mont%20Blanc%20-%20mijnfietsreis_edited.jpg
Vegetarische maaltijd voor fietsers - VegaVelo
bottom of page