De Tarn is een fietsgebied met 3 gezichten. De indrukwekkende gorges van de Tarn en de Jonte, het gebied rond de Mont Aigoual en de enorme hoogvlaktes. In deze reis vormen we van deze drie gezichten de allermooiste fietsroutes.

INCLUSIEF

  • Reisdatum: 29 augustus tot 5 september 2021

  • 7 nachten verblijf in een  vrijstaand huis

  • Volpension (ontbijt, lunch en diner)

  • 3 dagen volgauto en begeleiding

  • GPS uitleen

  • Uitgewerkte routes
     

 

Gorges du Tarn

Fiets in het gebied dat beroemd is geworden door ‘de Renner’ van Tim Krabbe.

€695 p.p

Organic Food Badge 11

Waar verblijf  je?

Tijdens deze reis verblijven we in een prachtig vrijstaand huis wat gelegen op de Causse Méjean. Dit betekent dat we vanuit de tuin een geweldig uitzicht hebben over de gorges de la Jonte. Het huis is ruim van opzet en heeft naast een grote woonkamer een binnenzwembad en een jacuzzi ruimte. Meer informatie

Organic Food Badge 11

Waarom dit gebied? 

Fietsen in het gebied van de Tarn is een waar spektakel. Er zijn in dit gebied eindeloos veel wegen die op een bizarre manier zijn uitgehakt in de rotsen om vanuit de gorges te klimmen richting de hoogvlaktes. Tel daar de ‘buitenaardse’ schoonheid van de plateau’s en de bossen van de Mont Aigoual bij op en je hebt een waar fietsparadijs.

Programma

Hieronder vind je ons routeschema waarvan wij denken dat het voor de meeste fietsers de optimale mix is tussen uitdaging en ontspanning.  We kunnen de routes echter dagelijks aan jouw wensen aanpassen.

IMG_3381.JPG
5
Rustdag

Fietsen is natuurlijk het mooiste wat er is, maar in dit gebied is het bijna een vereiste een dag niet te fietsen. De grotten van Ayan Armand,  de brug van Millau of kajakken op de Tarn zijn drie van de vele bezienswaardigheden in de regio en ze zijn stuk voor stuk zeer indrukwekkend. Bovendien zorgt een dagje zonder fiets weer voor extra zin in de laatste twee tochten.

DAG
DAG
4
Route des cols | 130 km | 2500hm

Vandaag staat volledig in het teken van het beklimmen van cols. Na een begin op en langs de Causse Méjean, fietsen we vanaf het dorpje Florac het Nationale Park de Cevennen in. Dit gebied is minder rotsig dan de Tarn en kent vele beboste bergen waarbij het flink klimmen is geblazen. Maar liefst zeven lange en korte beklimmingen staan vandaag op het programma waardoor dit misschien wel de meest pittige dag van de week gaat zijn. 

Beklimmingen: Col de Pierre Plat, Col du Rey, Col de Salides

De Tarn is net wat verder rijden van Nederland dan de meeste bestemmingen in de Alpen, dus de kans is groot dat je na een dag achter het stuur vooral rustig wilt bijkomen. Daar is dit huis een perfecte plek voor. Is er toch nog tijd en behoefte aan een fietstocht dan is een retourtje Meyrieus een aanrader.

Aankomst Causse Méjean
DAG
1

Le Point Sublime is het uitzichtpunt dat zo is aangelegd dat je een enorm panorama hebt op de Gorges van de Tarn. Een absolute ‘must-see’ van dit gebied en daarom een ideaal richtpunt voor deze eerste fietsdag. De route kent twee serieuze beklimmingen, waardoor het een relatief makkelijke dag is om de benen te laten wennen aan het klimmen. 

Cols: Les Vignes, La Malene

Le point sublime | 75 km | 1400hm
DAG
2

Deze dag verkennen we het zuiden van dit gebied. Via de col de Montjardin gaan we al een stukje richting de Mont Aigoual, maar de top bewaren we voor later in de week. Via prachtige kleine wegen en rustige gorges is het op en top genieten van de prachtige ruige natuur. De slotklim terug naar het huis heeft een fenomenaal uitzicht over de gorges de la Jonte.  

Beklimmingen: Col de Montjardin, Le Causse Noir, Causse Méjean

Tour de Dourbie | 100 km | 1700hm
3
DAG
6

We hebben er al deels doorheen en bovenlangs gefietst, maar vandaag pakken we het spectaculairste stuk van de Gorges du Tarn mee. Na een rustig begin in de gorges de la Jonte staat een pittige klim terug naar de Causse Méjean te wachten. Na de volgende afdaling is het 25 km genieten langs de rivier. De slotklim is iets minder zwaar dan de eerste klim, maar bovenop wacht nog een gemeen stuk op de hoogvlakte. 

Beklimmingen: La Bergne,

Col de coperlac

DAG
Gorges du Tarn | 95 km | 1400hm

We zijn er vaak in de buurt geweest, maar vandaag is het eindelijk tijd om de Mont Aigoual te beklimmen. Nu we er toch zijn beklimmen we hem direct twee keer. Op de heenweg pakken we de noordelijke route die geleidelijk volledig tot de top kronkelt. Na genoten te hebben van het uitzicht is het lang dalen richting het zuiden waarna we de steile col de la Lusette (bekend van de TdF 2020) beklimmen. De beklimming komt net onder de top uit.  Na nog een lange afdaling is het nog een laatste klim naar de Causse Méjeanom  waarmee we de week besluiten. 

Beklimmingen: Le Mont Aigoual, col de Vieilles, col de la Lusette

Le Mont Aigoual | 100 km | 1800hm
DAG
7

Foto`s