Fiets accommodatie Tarn - VegaVelo

Gorges du Tarn

Cut Here
Cut Here
Cut Here

De Tarn is een fietsgebied met drie gezichten. De indrukwekkende gorges van de Tarn en de Jonte, het gebied rond de Mont Aigoual en de enorme hoogvlaktes. In deze reis vormen we van deze drie gezichten de allermooiste fietsroutes.

PRIJS: Vanaf €675 p.p.

INCLUSIEF

  • Datum: 04 sept tot 11 sept 2022

  • 7 nachten verblijf in een villa

  • Jacuzzi en binnen zwembad

  • Volpension 

  • Versbereid 3-gangen diner

  • 3 dagen volgauto 

  • GPS uitleen / uitgewerkte routes

Gorges du Tarn, VegaVelo
Cut Here
Cut Here
Cut Here
Cut Here
Cut Here
Cut Here
Cut Here
Cut Here
Organic Food Badge 11
Fietsaccommodatie Tarn - VegaVelo

Waar verblijf  je?

Tijdens deze reis verblijven we in een prachtig vrijstaand huis wat gelegen op de Causse Méjean. Dit betekent dat we vanuit de tuin een geweldig uitzicht hebben over de gorges de la Jonte. Het huis is ruim van opzet en heeft naast een grote woonkamer een binnenzwembad en een jacuzzi ruimte. Meer informatie

Waarom dit gebied? 

Fietsen in het gebied van de Tarn is een waar spektakel. Er zijn in dit gebied eindeloos veel wegen die op een bizarre manier zijn uitgehakt in de rotsen om vanuit de gorges te klimmen richting de hoogvlaktes. Tel daar de ‘buitenaardse’ schoonheid van de plateau’s en de bossen van de Mont Aigoual bij op en je hebt een waar fietsparadijs.

Organic Food Badge 11
Fietsen bij de Tarn - VegaVelo

Programma

Hieronder vind je ons routeschema waarvan wij denken dat het voor de meeste fietsers de optimale mix is tussen uitdaging en ontspanning.  We kunnen de routes echter dagelijks aan jouw wensen aanpassen.

DAG 

1

Aankomst Causse Méjean

De Tarn is net wat verder rijden van Nederland dan de meeste bestemmingen in de Alpen, dus de kans is groot dat je na een dag achter het stuur vooral rustig wilt bijkomen. Daar is dit huis een perfecte plek voor. Is er toch nog tijd en behoefte aan een fietstocht dan is een retourtje Meyrieus een aanrader.

Een sprong in het zwembad kan de misschien ietwat stijve spieren ook weer lekker opfrissen. 

DAG 

2

Le point sublime | 75 km | 1400hm

Le Point Sublime is het uitzichtpunt dat zo is aangelegd dat je een enorm panorama hebt op de Gorges van de Tarn. Een absolute ‘must-see’ van dit gebied en daarom een ideaal richtpunt voor deze eerste fietsdag. De route kent maar twee beklimmingen, waardoor het een relatief makkelijke dag is om de benen te laten wennen aan het klimmen. 

Beklimmingen: Les Vignes, La Malene

DAG 

3

Tour de Dourbie | 100 km | 1700hm

Deze dag verkennen we het zuiden van dit gebied. Via de col de Montjardin gaan we al een stukje richting de Mont Aigoual, maar de top bewaren we voor later in de week. Via prachtige kleine wegen en rustige gorges is het op en top genieten van de prachtige ruige natuur. De slotklim terug naar het huis heeft een fenomenaal uitzicht over de gorges de la Jonte.  

Beklimmingen: Col de Montjardin, Le Causse Noir, Causse Méjean

Mt Aigoual VegaVelo

 

 

                                                      .

.

DAG 

4

Le Mont Aigoual | 110 km en 1900hm

We zijn er al in de buurt geweest, maar vandaag is het tijd om de Mont Aigoual te beklimmen. Hoewel dit het hoogste punt van de week zal zijn is de klim eigenlijk niet heel zwaar. De klim start met 20 glooiende kilometers op de hoogvlakte en daarna is het voornamelijk een lopende beklimming met percentages rond de 6%. Na te hebben genoten van het uitzicht is het lang en fantastisch dalen tot het slotakkoord op de Causse Noir en natuurlijk de slotklim terug naar het huis.

Beklimmingen: Le Mont Aigoual, Causse Noir (Treves), Causse Mejean (Meyrieus)

DAG 

5

Rustdag

Fietsen is natuurlijk het mooiste wat er is, maar in dit gebied is het bijna een vereiste een dag niet te fietsen. De grotten van Ayan Armand,  de brug van Millau of kajakken op de Tarn zijn drie van de vele bezienswaardigheden in de regio en ze zijn stuk voor stuk zeer indrukwekkend. Tevens zijn de gorges de woonplaats van van de Vale gier. Het bewonderen van deze prachtige dieren is ook zeer de moeite waard. Bovendien zorgt een dagje zonder fiets weer voor extra zin in de laatste twee tochten.

Fietser bij Gorges du Tarn - VegaVelo

 

 

.

.

.

DAG 

6

Gorges du Tarn | 95 km | 1400hm

We hebben er al deels doorheen en bovenlangs gefietst, maar vandaag pakken we het spectaculairste stuk van de Gorges du Tarn mee. Na een rustig begin in de gorges de la Jonte staat een pittige klim terug naar de Causse Méjean te wachten. Na de volgende afdaling is het 25 km genieten langs de rivier. De slotklim is iets minder zwaar dan de eerste klim, maar bovenop wacht nog een gemeen stuk op de hoogvlakte. 

Beklimmingen: La Bergne, Col de coperlac

DAG 

7

Tour de Florac, 110km en 2100hm of 95 en 1850hm

De laatste fietsdag gebruiken we om het noordoosten van het gebied te verkennen. Na wederom een prachtig stuk langs de Tarn pakken we weer een parel van een klim om terug de hoogvlakte te bereiken. Vervolgens glooien we een flink stuk langs de rand van de Cevennen om een laatste keer een deel van de Mont Aigoual te beklimmen. De klim door de Gorges du Tapoul is weer zeer prachtig en afwisselend. Het slotstuk is voor de laatste klim terug naar huis en nog een keer genieten van de prachtige gorges de la Jonte. 

Beklimmingen: Causse Mejean (montbrun), Gorges du Tapoul, Causse Mejean (meyrieus)

Zwembad bij Tarn, VegaVelo
Fietsaccommodatie Tarn woonkamer - VegaVelo
Fietsen bij de Tarn - VegaVelo
Fietsen bij de Tarn, VegaVelo