top of page
Werkwijze VegaVelo

Werkwijze

Cut Here
Cut Here
Cut Here

Wij willen je laten ervaren dat je ontzettend goed kunt fietsen zonder dat je vlees of vis eet. We hebben een enorme passie voor de natuur, fietsen en lekker en gezond eten en willen dit met je delen tijdens onze reizen. 

Met VegaVelo willen we onze kennis en expertise gebruiken om die passie verder over te dragen. Ook willen we een stap verder gaan op het gebied van duurzaamheid. Bovenal weten wij wat je nodig hebt voor de perfecte fietsvakantie en nemen wij je graag mee naar onze favoriete fietsgebieden. 

Els en Maarten

Vegetarische maaltijd voor fietsers - VegaVelo

Volpension

Vol pension betekent bij ons dat wij ontbijt, lunch, diner en eten na de tocht verzorgen tijdens je fietsreis. We hebben veel ervaring met koken voor sporters, waardoor we weten wat je nodig hebt om een goede prestatie te kunnen neerzetten. We koken uitsluitend vegetarisch en zullen je gedurende de reis van de juiste voeding voorzien. 

 

Dit betekent dat alles altijd vers is klaargemaakt, smaakvol zal zijn en niet onbelangrijk, het zal voldoende en erg lekker zijn. Tot slot hebben we ons door Janneke Pieterson van Sportkeuken laten adviseren. Laat je dus verrassen door onze voedzame en gezonde maaltijden. 

Avocado
Kok bij VegaVelo

Voorbeeld menu's

Wat kan je bij ons verwachten van het diner, terwijl we geen vlees en vis serveren?

Hieronder twee menu's die een goed idee van geven van de vele mogelijkheden:

  • Voorgerecht: tarte tatin van wortel en sjalotjes, gebakken in karamel

  • Hoofdgerecht: aubergine/ kokos curry met wilde rijst, naanbrood en 
    groene salade met noten en honing/ mosterd dressing

  • Dessert: Kwarktaartje met verse rode vruchten

  • Voorgerecht: bietjescarpaccio met rucola, geitenkaas en pijnboompitjes

  • Hoofdgerecht: Lasagne met spinazie en rode linzen, bloemkoolsalade met noten en granaatappelpitjes

  • Dessert: Zelfgemaakt bananenijs met pistachenoten

Volgauto

Een aantal dagen per week zullen we de routes begeleiden met een volgauto. Meestal zal dit zijn tijdens de wat langere routes of hogere cols, waar het fijn is om extra kleding en voeding tot je beschikking te hebben. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over lekke banden of andere fietspech. Onze volgauto is voorzien van goed fietsgereedschap zodat we je snel weer op weg kunnen helpen. Natuurlijk hebben we ook altijd EHBO bij ons, zodat we in alle gevallen voor je kunnen zorgen!

Volgauto VegaVelo
Fietsreizen bij VegaVelo

Onze routes

Maarten is gek op mooie routes maken. Een combinatie van onze eigen ervaring, Strava, Routeyou en google maps zorgen ervoor dat hij in veel gebieden de beste routes kan samenstellen. Een mooie route blijft echter ook iets persoonlijks, dus het is geen probleem om ons routeschema gedurende de week aan te passen met extra of juist met minder kilometers.

Enthousiast geworden? Bekijk onze reizen

Duurzaam

We leven in een wereld waar veel gevraagd wordt van de aarde, op veel verschillende vlakken. Wij houden ervan om te fietsen door de natuur en genieten van de schoonheid van deze aarde. We vinden dus dat we hier zuinig op moeten zijn.  Wij geloven ook dat vegetarisch koken bijdraagt aan een gezondere wereld, dus we koken zonder vlees en vis. Daarnaast compenseren we onze CO2 uitstoot van de reis (via Trees voor All)  en verspillen we zo min mogelijk voedsel. Kleine inspanningen om de wereld mooier te maken. Doe je mee? 
 

Duurzaam bij VegaVelo
bottom of page