top of page
La Marmotte - VegaVelo

La Marmotte

Cut Here
Cut Here
Cut Here

De Marmotte cyclo mag je eigenlijk niet missen. Hij voert je over de mooiste cols en wordt terecht gezien als een van de zwaarste van Europa. Wij zorgen ervoor dat  jij optimaal aan de start kunt verschijnen.

PRIJS: €695,-

INCLUSIEF

  • Reisdatum: 24 juni tot 1 juli 2024

  • 7 nachten verblijf in een chalet, 2 km van de start van de cyclo

  • Volpension 

  • Ravitaillering tijdens Marmotte

  • Trainingsroutes (1 dag volgauto) 

  • Mogelijkheid tot aanschaf startbewijs.

La Marmotte - VegaVelo
Organic Food Badge 11
CENTAUREE_vueface.jpg

Waar verblijf  je?

We verblijven deze reis in twee vrijstaande chalets aan de rand van Bourg d`Oisans. De chalets liggen op 5 minuten fietsen van de start van de Marmotte en hebben een geweldig uitzicht over de bergen. Alle kamers hebben een zeer prettige houten uitstraling en per chalet zijn er 2 badkamers die gedeeld worden. De ruime tuin geeft je de gelegenheid optimaal van de bergen te genieten en je in alle rust voor te bereiden op de tocht. Fietsen kunnen veilig gestald worden in de schuur waar ook een wasmachine en een fietsenstandaard aanwezig is. 

Meer informatie

Waarom de Marmotte?

We blijven het zeggen, maar de Marmotte is een tocht die voor elke wielrenner echt een hele gave ervaring is. Door de combinatie van 4 Alpenreuzen achter elkaar, de fantastische afdaling van de Galibier en de Alpe d`Huez als afsluiting is dit een cyclo die je nooit meer vergeet. Met wielrenners uit de hele wereld klim je de bekende wegen omhoog en dit is een fantastisch gevoel. Zwaar, maar fantastisch!

Organic Food Badge 11
Col de Galibier Marmotte - VegaVelo
Cut Here
Cut Here
Cut Here
Cut Here
Cut Here
Cut Here
Cut Here
Cut Here

Programma

Hieronder vind je ons routeschema waarvan wij denken dat het voor de meeste fietsers de optimale mix is tussen uitdaging en ontspanning.  We kunnen de routes echter dagelijks aan jouw wensen aanpassen.

DAG 

1

Aankomst Bourg d`Oisans | Col d`Ornon | 30 km | 650 hm

Op de eerste dag ben je rond 16:00u welkom in ons chalet in Bourg d`Oisans. Natuurlijk wil je voelen hoe je benen ervoor staan. Om dit te testen kan je na een reisdag het beste niet te gek doen en de klim van de col d`Ornon is daar de perfecte klim voor. Niet te steil en niet te lang, maar wel heerlijk rustig en door mooie Alpenweiden en goed om je hoofd even lekker leeg te maken. 

DAG 

2

Balkonroute | 80 km | 1850hm

De tweede dag kan je al iets serieuzer klimmen om de benen meer te laten wennen aan het hooggebergte. Je kan bijvoorbeeld de `balkonroute` fietsen. Deze route wordt zo genoemd, omdat je na het klimmen op hoogte blijft en fenomenale uitzichten hebt op de vallei van Bourg d`Oisans. Je kruist de klim naar Alpe d`Huez en je kan dus al een korte blik werpen op wat je te wachten staat tijdens de laatste klim van de Marmotte cyclo. 

Cols: Villard Reculas, Auris Station (deels), Les Deux Alpes (deels)

DAG 

3

Morte-Ornon | 110 km | 2000hm

De langste etappe voert je door een compleet andere omgeving dan op de eerste dag. De lange gelijkmatige col de la Morte voelt zeker nog als een Alpencol, maar eenmaal op de top fiets je steeds meer het middelgebergte in. Via heerlijk rustig glooiende wegen bereik je de andere kant van de col d’Ornon die nergens echt steil wordt. Omdat dit een langere dag is begeleiden we deze dag met de volgauto.

Cols: Col de la Morte, col d'Ornon

La Marmotte - VegaVelo

.

.

DAG 

4

 Alpe d’Huez | 55 km |1500hm

Op de derde dag staat de beklimming naar de Alpe d’Huez op het programma. Op zondag fiets je deze berg uiteraard ook als slotsluk van La Marmotte, maar dan zal het gevoel heel anders zijn. Vandaag heb je de tijd en de energie om te genieten van de uitzichten en de sfeer op de berg. Na de ‘verplichte’ foto ceremonie fietsen we door naar de prachtige col de la Sarenne. Weg van het wintersportdorp zit je opeens weer in de ruige Alpen! Via een lange en technische afdaling rijden we vervolgens weer terug richting Bourg d’Oisans.

Cols: Alpe d'Huez, col de Sarenne

DAG 

5

Le Berarde | 60 km | 1000hm

De ideale route om nog wel wat spanning op de benen te krijgen, maar niet teveel meer te doen. Afhankelijk van je conditie blijf je wat meer in het dal of ga je verder de vallei in. De weg is doodlopend met als gevolg dat je voor je gevoel steeds verder van de bewoonde wereld komt. Prachtige uitzichten en watervallen zorgen ervoor dat je steeds verder wilt fietsen, tot de volgende bocht....

Cols: La Berarde

 

 

.

.

.

DAG 

6

Voorbereiding La Marmotte 

Deze dag kunnen de startnummer opgehaald worden en natuurlijk de fiets worden gepoetst.  Wij bereiden deze dag een lunch in het chalet en zullen wat vroeger dan normaal het diner opdienen. Verder kan je ons jouw spullen geven die we de volgende dag aan jouw kunnen teruggeven op verschillende plekken langs de route. 

DAG 

7

La Marmotte | 175 km | 5000hm

De dag van de waarheid. Uiteraard serveren we een vroeg ontbijt, waarna je zeer relaxed richting de start kunt fietsen. Vandaag zullen wij langs de route staan om jou te verzorgen zodat jij alleen maar aan fietsen hoeft te denken. `s Avond wacht er een heerlijke BBQ in de tuin van het chalet en kan je moe en voldaan genieten van jouw prestatie. 

Cols: Col du Glandon, col du Telegraph, col du Galibier, Alpe d'Huez

CENTAUREE_salonTV-1024x576.jpg
CENTAUREE_vueface.jpg
CENTAUREE_chambre3lits.jpg
La Marmotte - VegaVelo
bottom of page