top of page
Veel gestelde vragen, VegaVelo_edited.jp

FAQ

Cut Here
Cut Here
Cut Here

De meeste gestelde vraag aan onszelf is misschien wel de vraag waar we nou het mooist hebben gefietst.  Zoals iedereen hebben wij ook favoriete fietsgebieden en favoriete tochten. 

De gebieden die wij in onze reizen hebben opgenomen behoren zeker tot onze favorieten in Frankrijk.  Een gebied mist echter nog en hopelijk mogen we deze in de toekomst nog toevoegen: Corsica.

Op dit eiland kan je fenomenaal mooi fietsen en we hopen deze tochten in de toekomst een keer met jullie te mogen delen. 

Veel gestelde vragen - VegaVelo

Waarom kiezen jullie voor vegetarische maaltijden?

Wij geloven erin dat een beter milieu begint bij de keuzes die wij met zijn allen maken. Het niet eten van vlees en vis zorgt mondiaal voor een enorme afname van dierenleed, CO2 uitstoot en kostbaar grondgebruik. Er is geen andere keuze die je als consument hebt die (relatief) zo makkelijk te maken is en die zoveel positieve gevolgen heeft als de keuze voor vegetarisch eten.

Daarnaast willen we je laten ervaren dat je heel goed kunt fietsen als je geen vlees of vis eet. 

Maar hoe zorgen jullie ervoor dat je wel voldoende voedingsstoffen binnen krijgt?

Uiteraard gaan we ervoor zorgen dat we de voedingstoffen die je normaal uit vlees en vis aalt gewoon binnenkrijgt. Dit doen we door een uitgebreide mix van onder andere peulvruchten, noten en groene groentes. Omdat we zelf sporters zijn en al heel lang vegetarisch eten weten we heel goed wat werkt en wat lekker is.

Ik ben zelf veganist. Ben ik dan ook bij jullie welkom? 

Zeker! We kunnen voor jou volledig veganistisch koken. We zullen er ook dan voor zorgen dat je de juiste voedingsstoffen binnen krijgt zodat je een heerlijke week kunt fietsen. 

Is het ook mogelijk om een 1- persoons kamer te boeken?

Dit is afhankelijk van de accommodatie en de reis, maar over het algemeen is

dit wel mogelijk. Omdat we niet werken met grote accommodaties heeft het

wel de voorkeur om met zijn tweeën een kamer te gebruiken.

Moet je tijdens de tochten vaak wachten of kan je ook (grotendeels) je eigen tempo rijden?

Dit is volledig afhankelijk van wat je zelf wilt. Iedereen is vrij om de routes op

zijn of haar tempo te fietsen zonder te wachten. Door gebruik te maken van fietsnavigatie ben je ook van niemand afhankelijk voor de route. Vind je het wel leuk om bij de groep te blijven dan is soms wachten wel onvermijdelijk. 

Is het mogelijk om de aangegeven routes langer of korter te maken naar gelang het niveau?

Uiteraard is dit mogelijk. De beschreven routes zijn een zeer goede indicatie van de mogelijkheden in de verschillende regio’s, maar vrijwel elke dag kunnen we opties geven voor varianten hierop.

Wat bedoelen jullie met vol pension?

Vol pension betekent in ons geval dat echt alle maaltijden op een dag inclusief zijn. Dus elke dag zorgen we voor uiteraard een uitgebreid

ontbijt en een vers bereid 3-gangen diner, maar tevens voor

lunch (pakket) en eten na afloop van de tocht.

En hoe zit het met drankjes in het chalet?

Drankjes zijn buiten koffie en thee niet inclusief. Wij zullen er wel altijd

voor zorgen dat er een voorraad drankjes (bier, wijn en fris) aanwezig is

die tegen zeer schappelijke prijzen kunnen worden afgenomen. Op deze manier hoef je niet zelf met drank te slepen. 

Hoe groot is

de groep

tijdens een reis?

Dit varieert uiteraard per reis en per accommodatie. We streven ernaar om groepen van tussen de 8 en 14 personen te vormen. Hierdoor kunnen wij de kwaliteit hoog houden en is de groep klein genoeg om iedereen goed te leren kennen. 

Wat bedoelen jullie met de sterren bij de reis?

De sterren staan voor de zwaarte van de reis. Hoe meer sterren een reis krijgt, hoe zwaarder de tochten zullen zijn. Dit heeft te maken met de lengte van de tochten en met het aantal hoogtemeters. 

bottom of page