top of page
Ardennen VegaVelo 3.jpg
Ardennen VegaVelo 1_edited.jpg
Cut Here
Cut Here
Cut Here

Ardennen

De omgeving van Malmedy leent zich perfect voor een prachtig fietsweekend. Zowel de Duitse Eifel als de bekende heuvels uit LBL zijn binnen bereik. Hier heb je vlakbij Nederland absoluut het 'buitenland' gevoel!

PRIJS: €325 p.p.

INCLUSIEF

  • Reisdatum: 25 april* - 28 april 2024

  • 3 nachten verblijf in vrijstaand huis

  • Volpension

  • Versbereid 3-gangen diner

  • 1 dag volgauto 

  • GPS uitleen / uitgewerkte routes
     

* Een vroege aankomst op donderdag inclusief lunch is mogelijk voor een meerprijs van €20,- .

Waar verblijf  je?

Organic Food Badge 11
DJI_0054-Panorama.jpg

We verblijven tijdens deze reis in een vrijgelegen huis in het plaatsje Xhoffraix, net buiten de bekende plaats Malmedy. Het huis ligt wat hoger en heeft hierdoor een geweldig uitzicht over de omgeving.  In de tuin en op het balkon kan je hier perfect van genieten, maar ook vanuit de ruime woonkamer. Er zijn 8 kamers aanwezig met allen eigen sanitair. Tot slot is er een sauna en een jacuzzibad aanwezig.   Meer informatie

Waarom dit gebied? 

Ondanks dat veel mensen voor een dag afreizen naar de Ardennen is het echt een gebied waar je een paar dagen moet verblijven om echt tot rust te komen en de schoonheid te ervaren. In tegenstelling tot zuid-Limburg is het hier veel rustiger fietsen. Daarnaast zorgen de prachtige en flinke heuvels voor de nodige hoogtemeters en geven je echt dat klimgevoel.

Organic Food Badge 11
Ardennen VegaVelo 4.jpg
Cut Here
Cut Here
Cut Here
Cut Here
Cut Here
Cut Here
Cut Here
Cut Here

Programma

Hieronder vind je een voorbeeld routeschema waarvan wij denken dat het voor de meeste fietsers de beste invulling is voor deze reis. In dit gebied kan je het echter zo gek maken als je zelf wilt dus elke dag is prima te verlengen of in te korten.

DAG 

1

Aankomstdag | Route du Lac 55km | 750 hoogtemeters

Voor de mensen die vroeg genoeg arriveren is het natuurlijk fijn om alvast een rondje te fietsen. De accommodatie die we gebruiken ligt op de hoogvlakte waarvan de Hoge Venen het bekendste gebied is. Ten oosten van de accommodatie ligt echter ook een prachtig gebied met twee stuwmeren waar het heerlijk fietsen is. Om een mooi rondje te fietsen daal je eerst af richting Malmedy waar twee heuvels wachten. Via een deel van de Vennbaan klim je vervolgens terug richting de hoogvlakte om daar via glooiende wegen weer terug richting huis te fietsen. 

DAG 

2

Route La Redoute 100km met 1700hm |130km met 2300hm

De eerste hele dag gebruiken we om een langere ronde te maken richting de cote de la Redoute. Deze beklimming is waarschijnlijk de bekendste klim uit de klassieker Luik-Bastenaken-Luik en altijd weer een mooie uitdaging om te fietsen. Maar het hele gebied ten westen van Malmedy kent prachtige wegen om door en overheen te fietsen. Uitgestrekte bossen, stevige kuitenbijters en rustige valleien, je vind het er allemaal. Het enige wat er niet veel is zijn vlakke stroken dus zorg dat je tijdens de tocht niet al je energie aan het begin verbruikt. Zoals elke dag zijn er meerdere routeopties waarbij de langere variant deze dag na La Redoute nog een lus zuidwaarts meepakt. 

IMG_20230513_070355.jpg

.

.

.

DAG 

3

Tour d'Eifel  90km | 1200hm of 110km | 1500hm

De tweede hele fietsdag staat een ronde richting het duitsprekende deel en de Duitse Eifel op het programma. Deze tocht heeft een compleet ander karakter dan de route richting La Redoute. Was het gisteren nog continu op en af, is het vandaag veel meer geleidelijk klimmen en dalen. Met name de lange autovrije klim vanuit Eupen richting Duitsland is echt fantastisch. In Duitsland is er de keus om via Monschau en de pittige klim naar Roren terug te gaan of je pakt een langere lus langs de Ruhrsee. Beide opties eindigen met een prettig stuk Vennbaan en wat licht glooiende wegen.

DAG 

4

Tour de Stavelot  75 km | 1500 hoogtemeters

De laatste dag zoeken we nog een aantal bekende en zeer steile heuvels in de omgeving van Stavelot op. Vanuit de accommodatie beginnen we met een heerlijke afdaling richting Malmedy om vervolgens een ronde te fietsen met de cote de Stockeu, de cote de Wanneranval en de Trier de Coo. Stuk voor stuk niet al te lange maar pittige beklimmingen die nog even alle spiergroepen zullen aanspreken! Het slotakkoord van dit weekend is echter de lopende klim terug vanuit Malmedy waar het absoluut genieten is en kan worden teruggekeken op een inspannend en geslaagd fietsweekend! Bij thuiskomst staat er nog een (late) lunch klaar zodat je niet hongerig de terugweg hoeft aan te vangen. 

AL1A3558.jpg
s-115-scaled.jpg
Vegetarische maaltijd voor fietsers - VegaVelo
DJI_0041-Panorama.jpg
bottom of page