top of page
3ce6b6f0-7141-4a27-a768-6051f40e7bf0.jpg
image_6483441 (5)_edited.jpg
Cut Here
Cut Here
Cut Here

Vogezen

Uitgestrekte bossen, eindeloze vergezichten en steile klimmetjes, dat zijn de Vogezen. Dichtbij Nederland en toch het absolute berggevoel. Bovendien voelt ieder niveau zich hier thuis door de vele mogelijkheden. 

PRIJS: VOLGEBOEKT

INCLUSIEF

  • Reisdatum: 17 mei - 21 mei 2023

  • 4 nachten verblijf in vrijstaand huis

  • Volpension 

  • Versbereid 3-gangen diner

  • 1 dag volgauto 

  • GPS uitleen / uitgewerkte routes

  • Inclusief Planche des Belles Filles

  • Aankomst 18 mei ook mogelijk

Organic Food Badge 11
H88P005262_58e6311028ac4.jpg

Waar verblijf  je?

We verblijven tijdens deze reis in een vrij gelegen huis net buiten de plaats Ferdrupt. Het huis bestaat uit twee woningen, waardoor er genoeg ruimte is om je even terug te trekken. Beide woningen hebben lichte en ruime slaapkamers waarbij per twee slaapkamers een badkamer gedeeld wordt. Deze bevindt zich op de gang en is voorzien van nieuw sanitair. Het huis ligt 150m boven het dal waardoor het een prachtig uitzicht heeft over de vallei. Meer informatie

Waarom dit gebied? 

De Vogezen is van alle grote berggebieden in Frankrijk het dichtstbij Nederland gelegen. Met een relatief korte reistijd kan je dus maximaal genieten van dit prachtige gebied. De hoogste top in het gebied is slechts 1343m hoog, maar dat betekent zeker niet dat klimmen hier makkelijk is. Na vier dagen op de fiets zal je gegarandeerd moe en voldaan weer richting huis gaan!

Organic Food Badge 11
vogezen.jpg
Cut Here
Cut Here
Cut Here
Cut Here
Cut Here
Cut Here
Cut Here
Cut Here

Programma

Hieronder vind je ons routeschema waarvan wij denken dat het voor de meeste fietsers de beste invulling is voor deze reis. Vanzelfsprekend kunnen we deze routes voor je aanpassen. 

DAG 

1

Plateau de 1000 etangs 55km | 1050 hm of 40 km | 750hm

Omdat de Vogezen op zes uur rijden van Nederland liggen is er in de middag nog prima tijd om de benen vast wat te laten wennen aan het klimmen. Ten zuiden van de accommodatie ligt het zogenaamde plateau van de 1000 meren. In dit uitgestrekte gebied is het prachtig en rustig fietsen met vele verschillende route opties. Afhankelijk van hoeveel tijd je hebt kan je dus je ronde aanpassen. Sowieso moet je de col de Mont du Fourche beklimmen om het plateau te bereiken en wacht er voor de eerste keer het slotklimmetje terug richting het huis. 

Cols: Col de Mont du Fourche, Cote du Bambois

DAG 

2

Route des Cretes 115km | 2400hm of 105km | 1950hm of 80km | 1700hm

De eerste hele fietsdag gebruiken we om een van de mooiste stukken van de Vogezen op te zoeken, de Routes des Cretes. Deze route loopt volledig over de kam van bergen die de Vogezen scheiden met de Alsace. Om hier te komen fietsen we via drie steeds langere beklimmingen richting Le Markstein. In dit kleine skidorpje is er nog de keus om via een kleine omweg de Grand Ballon aan te doen. Op de terugweg is het een aaneenschakeling van vele afdalingen afgewisseld met wat kortere klimmen. Een prachtige rit met diverse punten waar de route wat makkelijker gemaakt kan worden.

Cols: Col d'Oderen, Le Markstein, Col de la Vierge, Col de Morbieux

fietsen bij Sauerland, VegaVelo

.

.

.

DAG 

3

Tour de Ballon d'Alsace 105km en 1850hm of 50km | 900hm

De Ballon d'Alsace is de allereerste berg die ooit is beklommen in de Tour de France! Deze klim is dan uiteraard een must om mee te pakken. Vanuit het huis is er de optie om direct de berg te beklimmen vanaf de gelijkmatige noordzijde. Is het minder weer of wil je de benen sparen voor de laatste dag dan is dit een goede optie. Het is echter ook mogelijk om een mooie ronde om de berg heen te fietsen. Op die manier pak je nog twee andere beklimmingen mee en pak je de Ballon vanaf de wat zwaardere, maar prachtige oostzijde. Keuzes!

Cols: Col de Bussang, col de Hundsruck, col du Ballon d'Alsace

DAG 

4

La Planche des Belles Filles 90km | 2150hm of 80km | 1900hm

Als je een nieuwe Tour de France klassieker van de laatste jaren mag aanwijzen dan is het zeker 'La Planche'. Met zes beklimmingen in elf jaar weet de organisatie de klim vaak te vinden en terecht. De klim is niet lang maar zeker steil. In de nabijheid wachten bovendien de Ballon de Servance en de Col des Chevreres die beide ook pittige stroken bevatten. Verwacht heel deze dag veel bos, smalle paadjes en zeer rustige wegen! Kortom, een waardige en prachtige afsluiting van een heerlijk intensief fietsweekend.

Cols: Col de Ramonchamp, Col des Chevreres, La Planche des Belles Filles, Ballon de Servance

Forest Road
H88P005262_58e6311028ac4.jpg
Indian Dish
IMG_20200704_114020.jpg
bottom of page