top of page
Groep VegaVelo Vogezen
image_6483441 (5)_edited.jpg
Cut Here
Cut Here
Cut Here

Vogezen

Uitgestrekte bossen, eindeloze vergezichten en steile klimmetjes, dat zijn de Vogezen. Dichtbij Nederland en toch het absolute berggevoel. Bovendien voelt ieder niveau zich hier thuis door de vele mogelijkheden. 

PRIJS: €435,-

INCLUSIEF

  • Reisdatum: 21 - 25 augustus 2024

  • 4 nachten verblijf in vrijstaand huis

  • Volpension 

  • Versbereid 3-gangen diner

  • 1 dag volgauto 

  • GPS uitleen / uitgewerkte routes

  • Inclusief Planche des Belles Filles

Organic Food Badge 11
H88P005262_58e6311028ac4.jpg

Waar verblijf  je?

We verblijven tijdens deze reis in een vrij gelegen huis net buiten de plaats Ferdrupt. Het huis bestaat uit twee woningen, waardoor er genoeg ruimte is om je even terug te trekken. Beide woningen hebben lichte en ruime slaapkamers waarbij per twee slaapkamers een badkamer gedeeld wordt. Deze bevindt zich op de gang en is voorzien van nieuw sanitair. Het huis ligt 150m boven het dal waardoor het een prachtig uitzicht heeft over de vallei. Meer informatie

Waarom dit gebied? 

De Vogezen is van alle grote berggebieden in Frankrijk het dichtstbij Nederland gelegen. Met een relatief korte reistijd kan je dus maximaal genieten van dit prachtige gebied. De hoogste top in het gebied is slechts 1343m hoog, maar dat betekent zeker niet dat klimmen hier makkelijk is. Na vier dagen op de fiets zal je gegarandeerd moe en voldaan weer richting huis gaan!

Organic Food Badge 11
vogezen.jpg
Cut Here
Cut Here
Cut Here
Cut Here
Cut Here
Cut Here
Cut Here
Cut Here

Programma

Hieronder vind je ons routeschema waarvan wij denken dat het voor de meeste fietsers de beste invulling is voor deze reis. Vanzelfsprekend kunnen we deze routes voor je aanpassen. 

DAG 

1

Tour de Ballon d'Alsace 50km | 900hm

De Ballon d'Alsace is de allereerste berg die ooit is beklommen in de Tour de France! Maar in tegenstelling tot vroeger heeft de berg tegenwoordig heerlijk asfalt en is het een hele fijne gelijkmatige klim. Ben je in de gelegenheid om vroeg te arriveren dan is dit een heerlijke klim om het weekend mee te starten. Vanuit het huis kan je een autovrije fietspad pakken om na een half uurtje de berg te beklimmen vanaf de gelijkmatige noordzijde. Na de klim wacht nog een ongelooflijk fijne en snelle afdaling en de korte klim terug naar het huis.

Cols: col du Ballon d'Alsace

DAG 

2

La Grand Ballon 115km | 2200hm of 70km | 1050hm 

De eerste hele fietsdag gebruiken we om een deel van de mooiste stukken van de Vogezen op te zoeken, de Routes des Cretes en le Grand Ballon. Deze route loopt volledig over de kam van bergen die de Vogezen scheiden met de Alsace. Om hier te komen fietsen we eerst een lang stuk over autovrije en rustige wegen tot de voet van de Ballon. Hier start een prachtige lange klim naar het hoogste punt van de Vogezen. Na de col wacht een stuk van de route de Cretes en een heerlijke afdaling. Om terug te komen bij het huis wacht nog de zeer fraaie col d'Oderen en de makkelijke col de Menil. Schrikt de zwaarte van de tocht je af dan kan je ook makkelijk de Grand Ballon overslaan. 

Cols: Col de Grand Ballon, col d'Oderen, col de Menil.

fietsen bij Sauerland, VegaVelo

.

.

.

DAG 

3

Tour de Vosges 80km | 1450 hm of 60 km | 1050hm

De Vogezen zijn onder fietsers natuurlijk vooral bekend om de 'Ballons', de Route des Cretes en sinds een aantal jaar 'La Planche'. Stuk voor stuk prachtige plekken die uiteraard ook iets meer verkeer met zich meebrengen. Dat het ook anders kan laat de tocht van vandaag zien. Geinsprireerd op de nieuwe cyclo van de organisatie van La Marmotte gaan we deze dag een onbekender, maar prachtig stuk van de Vogezen in. De start is via het plateau van de 1000 meren om daarna via een lange lus en de smalle col de Morbieux terug te keren in ons dal. Een zeer veelzijdige tocht met ook weer de mogelijkheid om de route wat in te korten om de benen wat te sparen. 

Cols: Col de Mont du Fourche, Col de la Croix des Moinats, col de Morbieux

DAG 

4

La Planche des Belles Filles 85km | 1750hm of 95km | 2200hm

Als je een nieuwe Tour de France klassieker van de laatste jaren mag aanwijzen dan is het zeker 'La Planche'. Met zes beklimmingen in elf jaar weet de organisatie de klim vaak te vinden en terecht. De klim is niet lang maar zeker steil. Via het 1000 meren gebied maken we eerst een lange en mooie omweg om via de zuidkant de 'Planche' te naderen. Verwacht heel deze dag veel bos, smalle paadjes en zeer rustige wegen! Kortom, een waardige en prachtige afsluiting van een heerlijk intensief fietsweekend. Voor wie geen zin heeft in de skidorp klim kan de 'Planche' ook prima overgeslagen worden trouwens.

Cols: Col de mont de Fourche, La Planche des Belles Filles, Ballon de Servance

Forest Road
H88P005262_58e6311028ac4.jpg
Indian Dish
IMG_20200704_114020.jpg
bottom of page