top of page

Hoge cols en 
groene bergweides

Cut Here
Cut Here
Cut Here

In de Savoie draait alles om grootsheid. De panaroma’s zijn enorm, de beklimmingen zijn lang en hoog en het gevoel om hier te fietsen is overweldigend.

PRIJS: €675 p.p.

INCLUSIEF

  • Reisdatum: 19 juni tot 26 juni 2022

  • 7 nachten verblijf in een chalet

  • Volpension 

  • Versbereid 3-gangen diner

  • 2 dagen volgauto 

  • GPS uitleen / uitgewerkte routes

Fietsaccommodatie Savoie VegaVelo_edited_edited.jpg
omgeving Savoie, VegaVelo.jpg
Organic Food Badge 11
Fietsverblijf Savoie VegaVelo.jpg

Waar verblijf  je?

Tijdens deze reis verblijven we in het Alpenchalet Pollen in het dorpje Granier. Dit dorp bevind zich 500m boven de vallei en heeft daarom een fantastisch uitzicht over de bergen van het National Parc La Vanoise. Het huis heeft 6 ruime slaapkamers met eigen badkamer en een zeer zonnig en groot terras aan de zuidzijde. De leefruimte binnen heeft een gewelfd plafond en een grote glazen pui waardoor ook binnen de bergen dichtbij zijn.

Waarom dit gebied? 

Fietsen in de Savoie is alles waar je aan denkt als je gaat fietsen in de Alpen. Hoge bergpieken met eeuwige sneeuw, groene alpenweides met schaapskuddes en uiteraard pittige beklimmingen. Kan het je niet lang en hoog genoeg dan zit je hier goed. Maar zelfs hier is toch weer een enorme afwisseling te vinden in de routes, waardoor je elke dag weer verrast zal worden door de uitzichten en de schoonheid van het gebied.

Organic Food Badge 11
Fiesten bij de col d`Iseran - VegaVelo
Cut Here
Cut Here
Cut Here
Cut Here
Cut Here
Cut Here
Cut Here
Cut Here

Programma

Hieronder vind je ons routeschema waarvan wij denken dat het voor de meeste fietsers de optimale mix is tussen uitdaging en ontspanning.  We kunnen de routes echter dagelijks aan jouw wensen aanpassen.

DAG 

1

Aankomst Granier

De aankomst bij onze uitvalsbasis in het skidorpje Granier is gelijk indrukwekkend door zijn spectaculaire ligging. Mocht er tijd over zijn en wil je even de benen strekken dan is de klim vanuit het dal een goede optie. Een drankje op het terras is dat uiteraard ook.

DAG 

2

Tour de Bourg St Maurice, 65km | 1800hm of  90km |2400hm

Op de eerste dag staat de beklimming van Les Arcs centraal. Deze gelijkmatige, maar lange klim is een goede opwarmer voor wat volgt de rest van de week. Na de eerste afdaling richting Bourg St Maurice is er nog de optie om een extra lus te doen met de beklimming van de Cote de Montvalezan. Beide routes eindigen met een heerlijke afdaling richting de vallei waarna alleen nog de beklimming van de thuisklim wacht.
Cols: Les Arcs 1600, cote de Montvalezan, cote du Granier

DAG 

3

Col de Iseran, 130km | 2750hm

Op de col de la Bonette na is de col d’Iseran de hoogste doorgaande pas van de Alpen. Deze top ligt aan het einde van maar liefst 46km klimmen! Heel steil is de klim nergens, maar de afstand en de hoogte maken deze col toch zeker legendarisch. Uiteraard gaat de volgauto mee voor voldoende kleding op de top en proviand onderweg. Na de eindeloze afdaling terug richting het dal wacht nog de klim terug naar het chalet, deze keer vanaf de noordzijde.

Cols: col de l’Iseran, cote du Granier

Fiesten bij de col d`Iseran - VegaVelo

.

.

DAG 

4

Tour de la Tarantaise, 70km | 2000hm

Er lopen twee prachtige routes langs het hoofddal die een hele mooie ronde opleveren. Ondanks de korte afstand moet er wel flink geklommen worden, want er staan drie beklimmingen op de planning. Met name de tweede col de Tra is een stukje steiler dan de beklimmingen tot nu toe, maar wel met prachtige uitzichten en met meer haarspeldbochten dan Alpe d’Huez. Het slot is de nog niet beklommen derde variant terug naar het chalet.  
Cols: Cote de Montgirod-Hautecour, col du Tra, cote du Granier

DAG 

5

Rustdag

Een welverdiende rustdag die uiteraard geheel relaxed kan worden doorgebracht. Maar ook een uitstapje richting Italie zou een mogelijkheid kunnen zijn, net als een van de vele outdoormogelijkheden in de vallei. Toch een onstilbare honger naar de fiets? Dan is de beklimming van La Plagne (bekend van de overwinning van Michael Boogerd) direct aan de overkant van de vallei een optie.

Fietsen bij de Col d'Iseran - VegaVelo

 

 

.

.

.

DAG 

6

Col de la Loze, 65km | 2200hm (start Moutiers)

De col de la Loze is een nieuwe klassieker in de Alpen die qua statistieken weinig gelijken kent. Met name de laatste 7km van de klim geven een hele nieuwe dimensie aan klimmen door het zeer onregelmatige karakter en het feit dat de route autovrij is. Om ons volledig te focussen op deze klim en de drukke dalweg over te slaan starten we de dag in Moutiers, een klein half uurtje met de auto van het chalet.
Cols: Col de la Loze

DAG 

7

Boucle de Roselend, 85km | 2600hm (start Bourg st Maurice)

Onder fietsers blijft het een favoriet onderwerp, wat is de mooiste klim van de Alpen? Uiteraard blijft dit persoonlijk, maar wat duidelijk is dat de Cormet de Roselend opvallend vaak genoemd wordt! Haarspeldbochten, glooiende alpenweides en een schitterend stuwmeer, alles is aanwezig. Om beide kanten te beklimmen starten we wederom met een korte autorit naar Bourg Saint Maurice. Liefhebbers kunnen echter vanuit het chalet starten om op deze laatste dag nog eenmaal alles uit de kast te halen.
Cols: Cormet de Roselend, col du pre

Fietsen bij Cormet de Roselend - VegaVelo
Fietsaccommodatie Cormet de Roselend - VegaVelo
Vegetarisch eten voor fietsers - VegaVelo
Fietsaccommodatie Savoie - VegaVelo
bottom of page