top of page
Huis in Sauerland, VegaVelo
Cut Here
Cut Here
Cut Here

Sauerland

Sauerland is een heerlijk gebied om te trainen. De heuvels bieden voldoende mogelijkheden om lekker te klimmen. De omgeving is prachtig en dat op nog geen vier uur rijden van Utrecht. 

PRIJS: €275 p.p.

INCLUSIEF

  • Reisdatum: 22 april - 24 april 2022*

  • 2 nachten verblijf in vrijstaand huis

  • Volpension 

  • Versbereid 3-gangen diner

  • 2 dagen volgauto 

  • GPS uitleen / uitgewerkte routes
     

* Aankomst donderdag 21 april is mogelijk voor een meerprijs van €50,- .

fietsen bij Sauerland, VegaVelo

Waar verblijf  je?

Organic Food Badge 11
Huis in Sauerland, VegaVelo_edited.jpg

We verblijven tijdens deze reis in een vrijgelegen huis in Hallenberg.

Het huis bestaat uit een grote en een kleine woning. Beide woningen hebben lichte slaapkamers en een mooie ruime woonkamer met tuin.

Per twee slaapkamers wordt er een badkamer gedeeld. Deze bevindt zich op de gang en is voorzien van nieuw sanitair.  Meer informatie

Waarom dit gebied? 

Het gebied van Sauerland is een heerlijk fietsgebied voor een korte reis. Doordat het niet ver rijden is vanaf Nederland kan je ook in een paar dagen een volledig buitenland gevoel creëren. De prachtige heuvels zorgen daarbij voor de nodige hoogtemeters en geven je echt dat klimgevoel.

Organic Food Badge 11
omgeving sauerland, VegaVelo.jpg
Cut Here
Cut Here
Cut Here
Cut Here
Cut Here
Cut Here
Cut Here
Cut Here

Programma

Hieronder vind je ons routeschema waarvan wij denken dat het voor de meeste fietsers de beste invulling is voor deze reis. Vanzelfsprekend kunnen we deze routes voor je aanpassen. 

DAG 

1

Ronde winterberg 88km en 1550 hm of 73 km en 1250hm

Vandaag staat de eerste mooie fietstocht op het programma. We zullen er voor zorgen dat vanaf 12:00u de lunch klaarstaat. Na de autorit kan je dus je energiebehoefte aanvullen en je klaarmaken voor de tocht. We starten dit fietsweekend met het opzoeken van het hoogste punt van Sauerland, de Kahler Asten. Dit punt ligt vlakbij het bekende plaatsje Winterberg en is vanaf vele mooie routes te bereiken. De lange route pakt naast de noordelijke route ook nog de prachtige zuidwestelijke route mee. In dit gebied heb je bijna het gevoel dat je in de Alpen bent beland! Na de echte top is het nog een heerlijke 20 km voornamelijk naar beneden.

DAG 

2

Ronde Jagdhaus 100km met 1700hm of 135km met 2200hm

Op zaterdag hebben we de hele dag de tijd en die willen we graag benutten om de mooiste plekken van het Sauerland te verkennen. Via een andere weg fietsen we wederom richting Winterberg en het wonderschone Sorpetal. Na een zeer afwisselend stuk met fietspaden, oude spoortunnels en diverse kleinere heuvels komen we bij de beklimming richting Jagdhaus. Deze klim is met 300hm in 5km zeer uitdagend en prachtig klimmen. Na nog een aantal heuvels is het goed bijkomen in onze mooie accommodatie. Het middenstuk is goed in te korten indien gewenst.

fietsen bij Sauerland, VegaVelo

.

.

.

DAG 

3

Ronde Edersee 115km en 1550hm

De laatste fietsdag gebruiken we om een ronde te fietsen rond een van de grootste stuwmeren van Duitsland, de Edersee. We bereiken dit gebied, wat ook een nationaal park is, na enkele prachtige heuvels ten westen van het meer. Langs het meer is het vooral genieten van de uitzichten om vervolgens aan de zuidkant weer langzaam de heuvels in te klimmen. Het glooiende einde van de tocht leent zich perfect om de laatste energie er nog uit te fietsen. Na afloop serveren we nog een laatste pastamaaltijd waarna het weekend helaas ten einde is. Maar geloof ons dat het lijkt alsof je een week bent weggeweest!

Fietsaccommodatie met woonkamer Sauerland, vegavelo.jpg
slaapkamer fietsaccommodatie sauerland, vegavelo.jpg
Vegetarische maaltijd voor fietsers - VegaVelo
huiskamer fietsaccommodatie sauerland, vegavelo.jpg
bottom of page