top of page
Op en rond Alpe d`Huez - mijnfietsreis.n
accommodatie Alpe d`Huez.jpg

€695 p.p

Van legendarische haarspeldbochten tot rustige bergweggetjes.

 

Binnen deze reis beklimmen we uiteraard de beroemde 21 bochten van Alpe d’Huez, maar laten we je ook zien waarom we 10 jaar lang niet uitgekeken raakte op de enorme diversiteit aan routes in het gebied.

INCLUSIEF

  • 7 nachten verblijf in een chalet

  • Versbereid 3-gangen diner

  • Volpension 

  • 2 dagen volgauto met fietsgereedschap

  • GPS uitleen
     

Geschikt voor groepen tussen de 10 en 17 personen

Op en rond

Alpe d'Huez

6

dagen

fietsen

€695 p.p

Op de aankomstdag is het vooral bijkomen van de reis en genieten van het prachtige uitzicht vanaf het chalet.

Je bent vanaf 16:00u welkom, dus ben je op tijd vertrokken dan is er zeker nog de mogelijkheid voor een korte fietstocht. De col d’Ornon is hiervoor de perfecte klim. Niet te steil, rustig qua verkeer en met een heerlijke afdaling als beloning.

Aankomst Bourg d"Oisans
DAG
1
Op en rond Alpe d`Huez - mijnfietsreis.n
Op en rond Alpe d'Huez - mijnfietsreis.n

Op de vierde dag staat de tijdrit naar de Alpe d’Huez op het programma. De wereldberoemde bochten blijven een must om een keer gefietst te hebben en de sfeer, uitzichten en historie zorgen altijd weer voor een zeer bijzondere ervaring. Na de ‘verplichte’ fotoceremonie fietsen we door naar de prachtige col de la Sarenne. Weg van het wintersportdorp zit je opeens weer in de ruige Alpen! Via een lange en technische afdaling rijden we vervolgens weer terug richting Bourg d’Oisans.   

Alpe d'Huez | 60 km
DAG
4

De allereerste echte fietsdag staat in het teken van smalle bergweggetjes die hoog in de bergen zijn uitgehakt in de rotsen. Vandaar de naam ‘Balkonroute’. Je hebt op vele stukken fenomenale uitzichten over de vallei. De route is niet extreem lang, maar er moet deze dag gelijk goed geklommen worden. Mocht je nog wat moeten wennen aan het fietsen in de bergen zijn er eventueel enkele afkort mogelijkheden.

Balkonroute | 75 km
DAG
2

Er is vaak discussie over wat de mooiste route in de l’Oisans is, maar duidelijk is dat de weg richting La Berarde altijd hoog scoort. In een goede 30 kilometer kronkelt de weg steeds dieper in het hart van het National Parc Les Ecrins en worden de bergen hoger en de uitzichten ruiger. Wie hierna nog energie overheeft kan ook nog de steile en schitterende weg naar Villard Notre Dame fietsen. Let op, zorg voor goede verlichting want de tunnels zijn hier zeer donker! (90 km)

La Berarde | 60 km
DAG
3

Vandaag gaan we op weg naar de bekende col de la Croix de fer. Met zijn 2068 hoogtemeters is het een magnifieke col om te beklimmen. Bovenop geeft hij je schitterende vergezichten richting de Vallee de Maurienne. 

Mocht je vandaag wat minder energie hebben, dan is er de mogelijkheid relax in het chalet te blijven en (te voet)  Bourg d'Oisans te gaan verkennen en een Frans bakje koffie te testen.

Col de la Croix de fer | 80 km
DAG
5

We gaan op weg richting het Devoluy gebergte, waarbij we 2 dagen in een compleet ander landschap gaan fietsen terwijl we toch zo dichtbij Alpe d’Huez zitten. De eerste dag kent eigenlijk geen grote beklimmingen, maar is vrijwel nergens vlak. Langs meren, diepe kloven en prachtige vergezichten bereiken we het plaatsje Corps waar we een nacht zullen verblijven.  

Start 2-daagse rondtocht richting de Devoluy | 100 km
DAG
6

Deze etappe is met recht de finale van een fantastische fietsweek. Met maar liefst 3 serieuze beklimmingen wordt het zeker pittig, maar wat is het hier mooi. Na achtereenvolgens de col de Noyer, de col de Parquetout en de col d’Ornon te hebben beklommen komen we weer terug in Bourg d’Oisans. Hier kan je moe en voldaan nog een laatste avond genieten van het prachtige chalet, lekker eten en het uitzicht op de bergen.

Vanuit Corps terug richting Bourg d’Oisans | 105 km
DAG
7
bottom of page