top of page
De meren van de Savoie.JPG

 We beklimmen tijdens deze reis de gevreesde col de Grand Colombier, een van de scherprechters van de afgelopen

Tour de France!

INCLUSIEF

  • 7 nachten verblijf in een chalet

  • Sauna en jacuzziruimte

  • Uitgewerkte routes

  • Versbereid 3-gangen diner

  • Volpension 

  • 2 dagen volgauto met fietsgereedschap

  • GPS uitleen
     

De meren van

de Savoie

Schitterende bergmeren en groene bergweides

fietsaccommdatie annecy - mijnfietsreis_

6

dagen

fietsen

€735 p.p

fietsaccommodatie annecy.jpg

Waar verblijf  je?

Tijdens deze reis verblijven we in een prachtige vrijstaande boerderij bij het dorpje.... In deze boerderij zijn twee vakantie woningen gecreëerd die wij beide gebruiken. In de woningen bevinden zich naast slaapkamers ook nog een eigen woonkamer met keuken.

Waarom dit gebied? 

Wij komen hier bijna ieder jaar wel een paar dagen. Gewoon om te zitten, te kijken, te genieten en natuurlijk om te fietsen. Dit gebied heeft echt ons hart gestolen. Ondanks dat het een van de drukste gebieden van Frankrijk is (we begrijpen waarom...) kan je hier makkelijk aan ontsnappen als je de kleine wegen kent en dan....dan wordt het echt een van de mooiste gebieden van Frankrijk.

De meren van de Savoie - mijnfietsreis.n
Meer van Annecy - mijnfietsreis.nl.JPG

Voor de derde route nemen we eerst een klein stukje de auto om langs het meer van Annecy te starten. Hier is een geweldig autovrij fietspad wat vlak langs het meer loopt. Ideaal om de benen los te fietsen van de vorige dag en je voor te bereiden op de prachtige beklimmingen van de col de Marais en vooral de col de la Forclaz-Montmin. De laatste heeft een pittig slot, maar het uitzicht bovenop is de moeite volledig waard!

Col de Marais - Forclaz | 70 km
DAG
4

Op de aankomstdag kom je direct in de vakantiemodus als je langs het meer van Annecy rijdt. Onder Fransen is dit de meest populaire plek van heel Frankrijk om te wonen en dat snappen we volledig. Slechts een half uurtje rijden hiervandaan is onze uitvalsbasis voor de komende week. Geniet van de frisse berglucht met een drankje of test de benen alvast met een kort rondje in de omgeving.

 Aankomst La Compote
DAG
1

Op de eerste dag beginnen we rustig met de makkelijke kant van de col de Frene. Tijdens de afdaling krijg je door dat er flink geklommen moet worden om weer terug naar huis te komen. Dit doen we door de steile en prachtige col de Marocaz en de col de Pres te beklimmen. Een tocht met prachtige vergezichten over de Isere vallei en het hele massif des Bauges.

Col de Frene-Col de Pres  | 80 km
DAG
2

Vandaag staat de zwaarste kant van de beklimming naar de Semnoz op het programma. Deze top biedt een fantastisch uitzicht over de omringende bergen, het meer van Annecy en bij mooi weer, de Mont Blanc. Om bij de voet te komen klimmen en dalen we via kleine weggetjes richting Annecy. Na een stop aan het meer is het 17 kilometer klimmen en 1220 meter omhoog richting de top!

 Bellecombe-Semnoz | 85 km
DAG
3

Dag 5 is volledig vrij in te vullen. Voor diegene die de benen willen sparen voor de 2 daagse rondtocht zijn er legio mogelijkheden om van de omgeving te genieten. Struin door het mooie centrum van Annecy, huur een kayak of ga paragliden boven het meer. Wil je wel fietsen dan zijn er ook nog genoeg opties. Denk aan de Lacets de Montvernier, De col de la Madeleine of de Cormet de Roselend. Kortom, een lastige keuze vandaag.

Een dag vol lastige keuzes
DAG
5

Het grote doel van deze

2-daagse is de beklimming van de Col de Grand Colombier. Aankomstplek van de Tour de France 2020 tijdens de 15de etappe. Om hier te komen toeren we eerst richting het Lac de Bourget, het grootste natuurlijk meer van Frankrijk. Onderweg passeren we de col de Sapernay, maar dat is niets vergeleken met de Grand Colombier. Deze zeer onregelmatige klim gaat in 17,5 kilometer ruim 1250 meter omhoog. Met recht een flinke uitdaging. Na de top is het alleen nog dalen en vlak richting de overnachtingsplek in Seyssel.

Start van de 2-daagse rondtocht richting de Grand Colombier | 100 km
DAG
6
fietsaccommdatie annecy - mijnfietsreis_

Om weer terug bij het chalet in La Compote te komen moeten we eerst weer terug langs de Rhone richting het Lac de Bourget. Hier maken we gebruik van het speciale ViaRhona fietspad dat prachtig langs de rivier en autovrij aangelegd is. Het klimmen gaat vanaf het meer weer beginnen. Eerst nog voorzichting, maar met de Mont Revard staat er wederom een zeer forse slotklim op het programma. Hoewel de klim een stuk regelmatiger en minder steil is dan de Grand Colombier geeft het nog steeds een zeer voldaan gevoel om op de top over het meer uit te kijken. Vanaf nu is het alleen nog maar dalen naar de thuisbasis.

Tweede deel van de rondtocht over de Mont Revard | 80 km
DAG
7
bottom of page