top of page
IMG_3323_edited.jpg

€695 p.p

image_6487327 (9)_edited_edited.jpg

De Holleweg Challenge
 

De zwaarste klim van Midden- Nederland is de Oude Holleweg bij Nijmegen. In het voorjaar gaan we de strijd aan met deze steile klim! Lukt het jou om de 1500 hoogtemeters aan te tikken?


 

  • zondag 7 mei 2023

  • Koffie/thee/taart bij aankomst

  • Ravitailleringspunt bij de Holleweg

  • Bij terugkomst zelfgemaakte hapjes en een drankje

  • De ideale mogelijkheid om veel hoogtemeters te maken.

Prijs: €17,50 p.p.

Cut Here
Cut Here
Cut Here

Wat is de challenge?

Het doel van de dag is om zo vaak mogelijk de Oude en de Nieuwe Holleweg tussen Beek en Berg en Dal te beklimmen. Via een mooie lus van zo'n 35km en 350hm om warm te worden komen we bovenaan de Holleweg uit. Hier start een circuit van ongeveer 5,5km en 130hm. Het circuit bestaat uit zowel de beklimming van de Oude als de Nieuwe Holleweg en twee keer de afdaling van de Van Randwijckweg. 

 

Op het moment dat we starten met de eerste afdaling gaat de timer lopen en hebben we 2,5 uur de tijd om zoveel mogelijk hoogtemeters te fietsen! Wil je de 1500hm hoogtemeters aantikken? Dan zal je de omloop dus minimaal 9 keer moeten doen! Bovenaan zorgen we voor een ravitailleringspost waar je jouw voorraden kunt aanvullen en even kunt bijkomen voor de volgende ronde.

Als de tijd verstreken is fietsen we dalend en vlak terug richting het startpunt om daar na te genieten van de geleverde prestatie met een vegetarisch hapje en een drankje. Hoeveel rondes je ook hebt gedaan, het gaat vooral om het beleven van een sportieve uitdaging en een mooie fietsdag!

 

circuit Holleweg.png

Algemene informatie

De uitvalsbasis voor deze dag is de Veldschuur, Sportlaan 1K in Bemmel. De plek is mooi gelegen net echter de Waaldijk in een oude schuur die mooi verbouwd is.  Er is voldoende parkeer ruimte.

We fietsen op de openbare weg die niet is afgesloten. Het is uiteraard zeer van belang dat we ons tijdens de tocht aan de algemene verkeersregels houden. De route en het circuit zijn ook niet uitgepijld dus  fietsnavigatie is aan te raden. Het aantal kilometers van de tocht is afhankelijk van het aantal circuits dat je fietst, maar zal waarschijnlijk tussen de 80 en 110km liggen.

We verzamelen de dag tussen 8:30u en 9:00u met een kopje koffie of thee en een punt huisgemaakt appeltaart. Na een korte uitleg en het gereedmaken van de fietsen willen we uiterlijk om 9:30u op de fiets zitten. De aanloop zal een kleine anderhalf duren waardoor we om 11:00u kunnen starten aan het Holleweg circuit. Dit stopt rond 13:30u waarna we tegen 14:00u weer terug zijn in Bemmel om de dag af te sluiten met hapjes en een drankje. 

Inschrijfformulier

Inschrijving

Bedankt voor je inschrijving! We nemen zo snel mogelijk contact met je op. Els en Maarten

bottom of page