Rotsen en gorges tussen de lavendel aan de rand van de Alpen.

 

De bergen zijn indrukwekkend en de omgeving voelt Provencaals. De routes kenmerken zich door zonovergoten landschappen, diepe kloven en indrukwekkende rotsformaties.

INCLUSIEF

  • 6 nachten verblijf in een chalet

  • Volpension 

  • Versbereid 3-gangen diner

  • 2 dagen volgauto met fietsgereedschap

  • GPS uitleen
     

Geschikt voor groepen tussen de 8 en 14 personen

De gorges

van de Drôme

5

dagen

fietsen

€599 p.p

Col de rouset - mijnfietsreis.nl.JPG

Waren de eerste 2 dagen al fietsen in een rustig gebied, vandaag denk je echt dat je bewoonde wereld verlaten hebt. Na de steile col de Pennes fietsen we nog een klein stukje grotere weg, maar daarna beginnen we aan een geweldige route met oneindig veel bochtjes, kleine gehuchten en vooral leegte. Hoewel een flinke afstand kunnen dit soort tochten niet lang genoeg duren.

Col de Pennes, col de
marignac  | 110 km
DAG
4

Na een lange reisdag is het heel fijn aankomen in de grote tuin van onze accommodatie. Onder de bomen genieten van een drankje en uitkijken over de indrukwekkende omgeving. Kan je niet wachten om op de fiets te springen dan is er een mooie beklimming naar het dorpje Rimon et Savel die je in 11 haarspeldbochten naar een hoogte van bijna 1000 meter brengt.

Aankomstdag
DAG
1

Op de eerste echte fietsdag duiken we het lege achterland van de Drome in. Hier krijg je een geweldige indruk wat er de komende dagen nog veel meer op het programma staat. Rustige wegen en prachtige gorges, maar ook zeker pittige beklimmingen. De scherprechter is de col de la Chaudiere van meer dan 1000 meter hoog. Daarnaast is het vrijwel de gehele tocht op en af.

Ronde Chaudiere (sud) | 60 km
DAG
2

Om een ander deel van de drome te verkennen pakken we vandaag eerst een klein stuk de auto om vanuit Chatilion en Diois te starten. Hier begint een ronde met  geweldige beklimmingen die stuk voor stuk niet heel steil zijn, maar waarbij de hoogtemeters uiteindelijk toch goed gaan tellen. Als na de Col de Grimone het klimwerk erop zit rest alleen nog het genieten van de spectaculaire Gorges des Gats.

Ronde col de Menee, Croix haute en Grimone | 90 km
DAG
3

Om de Vercors in zijn volle glorie mee te pakken draait de 2-daagse rondtocht van deze reis volledig om dit gebergte. Dag een pakt als hoogtepunten de col de Rousset en de Gorges de la Bourne mee. Liefhebbers kunnen ook nog de klim naar Chorange mee pakken voor een extra adembenemend uitzicht op de rotsformatie van die gorges. We overnachten in de buurt van het schilderachtige Pont en Royans.

Start van de 2-daagse rondtocht | 100 km
DAG
5

Op de tweede dag fietsen we richting de Combe Laval, een bizar stukje weg uitgehakt in de rotsen, hoog boven de vallei. Om hier te komen hebben we echter al wel flink moeten klimmen. Ook na de Combe Laval blijven we tot aan de col de la Bataille op hoogte en blijft het pittig fietsen. Het slot van de tocht is vooral heerlijk dalen waardoor de thuisbasis Vercheny snel dichterbij komt en we kunnen nagenieten van een prachtige week.

Deel 2 van de rondtocht | 100 km
DAG
6
col de rouset - drome.JPG
slaapkamer fietsaccommodatie drome.jpg
fietsaccommodatie drome.jpg
col de rouset - drome en vercors.JPG