Col de la bonette - Lac de serre poncon.

De hoogst gelegen col van Europa voert je door een indrukwekkend landschap.

 

Dit is met recht een reis voor liefhebbers van lange, heroïsche en vooral hoge beklimmingen. Op de grens van Frankrijk en Italië liggen immers vele van de hoogste en mooiste passen van Frankrijk waaronder de allerhoogste, de col de la Bonette.

INCLUSIEF

  • 6 nachten verblijf in een landhuis

  • Uitgewerkte routes

  • Volpension 

  • 2 dagen volgauto met fietsgereedschap

  • GPS uitleen

Geschikt voor groepen tussen de 12 en 18 personen

Europa`s 
hoogste

p1000044_edited.jpg

5

dagen

fietsen

€595 p.p

Accommodatie col de la bonette.jpg

Waar verblijf  je?

Tijdens deze reis verblijf je in een schitterende villa in het dorpje Jausier. De villa is recent helemaal gerenoveerd en er zijn meerder appartementen in gecreëerd.  De appartementen hebben elk een eigen woonkamer en luxe slaapkamers. Op de begane grond bevindt zich de gezamalijke woonkamer en eetkamer, met groot zonneterras.

Waarom dit gebied? 

Ondanks dat het de hoogst begaanbare col van Europa is lijkt dit gebied nog wat minder bekend. De wegen zijn rustig, de natuur overweldigend en de cols behoren tot de mooiste van Europa. Voor ons dus reden genoeg om juist naar dit gebied een reis te organiseren. Natuurlijk is de hoogste van Europa indrukwekkend, de omliggende cols zijn qua natuurschoon minstens zo indrukwekkend.

IMG_2890.JPG

Het is goed toeven op het landgoed rond onze accommodatie in Jausiers, in de buurt van Barcelonette.  Dit bergdorp ligt aan de voet van de col de la Bonette en heeft een zeer prettige sfeer. Mocht er na de lange reis nog tijd en energie zijn om te fietsen dan zijn er enkele kortere beklimmingen in de buurt om de benen los te fietsen. 

Aankomst Jausier
DAG
1

We gaan direct de eerste dag de Col de la Bonette op. Niet omdat er weinig andere beklimmingen in de buurt zijn, maar juist vanwege de vele andere opties die we ook graag willen doen. Het wennen aan het klimmen moet dus snel gebeuren want de Bonette is zeker gelijk een pittige klim. Voor diegene die geen vrees hebben voor de rest van de week kan optioneel nog de col de Vars vanaf de zuidkant worden gefietst voor 800 extra hoogtemeters.

Col de la Bonette | 50km
DAG
2

Het klassieke rondje van de regio gaat over 3 cols van meer dan 2000 meter. Alle cols zijn zeer verschillend qua beleving en stijgingspercentage, maar dat het zwaar gaat worden mag duidelijk zijn. We beginnen de dag vroeg en zullen onderweg iedereen zo goed mogelijk ondersteunen qua voeding om iedereen de kans te geven deze geweldige ronde te volbrengen. 

Col de Allos, Champs en
Cayolle | 130km
DAG
3
Col de la Bonette - mijnfietsreis.nl.JPG

Hopelijk is vandaag iedereen (een beetje) hersteld van de dag van gisteren, want ook vandaag staat er weer een col van formaat op het programma, de colle di Lombarda. Dit klinkt Italiaans en dat is het ook. Het is zonde om zo dicht bij te zijn en niet even te genieten van ‘La Dolce Vita’. Als het logistiek haalbaar is zouden sommige via de andere zijde van de col de la Bonnette weer helemaal terug richting Jausiers kunnen fietsen.

 Colle di Lombarda | 40 km
DAG
4

De eerste dag van de 2-daagse rondtocht is de enige dag dat we niet een col van boven de 2000 meter op het programma hebben staan. Dit betekent niet dat het een makkelijke dag gaat worden, want de route is na een rustige aanloop en de steile col de Pontis vrijwel nergens vlak. Met het Lac de Serre Poncon en de bergen van National Parc Les Ecrins aan onze zijde is het echter op en top genieten.

Start van de 2-daagse rondtocht | 110 km
DAG
5

We sluiten de week af met wederom twee cols van boven de 2000 meter en wel twee hele bekende, namelijk de col d’Izoard en de col de Vars. Deze twee vaste ‘klanten’ van de Tour de France staan garant voor veel hoogtemeters, haarspeldbochten en prachtige panorama’s over de omringende bergen. Vanaf de top van de col de Vars dalen we af richting onze accommodatie voor een laatste avond in de bergen. 

Vanuit omgeving Braincon terug naar Jausier
DAG
6
col de la bonnette (2).JPG