top of page
Organic Food Badge 11
fietsaccommodatie col de Rousset - VegaVelo

Waar verblijf je?

Als uitvalsbasis tijdens deze reis gebruiken we de Gite Kalinka. Dit vrijliggende landhuis, gelegen tussen de wijnvelden ademt volledig een provençaalse sfeer uit. Het huis is ruim van opzet en heeft zowel binnen als buiten veel zitgelegenheid om te relaxen na de fietstochten. Verder is er een wasmachine aanwezig, net als een tafeltennistafel en een petanquebaan. Zoals je van ons gewend bent ligt ook deze accommodatie op een heuvel boven het dal.

Meer informatie

Waarom dit gebied? 

De drôme is een gebied dat het beste biedt van twee werelden, de Alpen en  de Provençe. In het noorden en oosten bevinden zich immers de hoge bergen van de Vercors. Hier vindt je adembemende rotswanden, diepe gorges en uitzichten op de sneeuwpieken van de l’Oisans. In het zuiden begint de Provençe met zijn lavendelvelden, wijngaarden en pittoreske dorpjes. Kortom, een zeer veelzijdig gebied waar het geweldig fietsen is.

Organic Food Badge 11
fietsen bij de Drome en col de Rousset, VegaVelo
Cut Here
Cut Here
Cut Here
Cut Here
Cut Here
Cut Here
Cut Here
Cut Here

Programma

Hieronder vind je ons routeschema waarvan wij denken dat het voor de meeste fietsers de optimale mix is tussen uitdaging en ontspanning.  We kunnen de routes echter dagelijks aan jouw wensen aanpassen.

De drôme

Cut Here
Cut Here
Cut Here

De bergen zijn indrukwekkend en de omgeving voelt Provençaals. De routes kenmerken zich door zonovergoten landschappen, diepe kloven en indrukwekkende rotsformaties.

PRIJS: Vanaf €595 p.p.

INCLUSIEF

  • Reisdatum: 27 aug tot 03 sept 2022

  • 7 nachten verblijf in een chalet

  • Volpension 

  • Versbereid 3-gangen diner

  • 2 dagen volgauto 

  • GPS uitleen

  • Uitgewerkte routes

Fietsaccommodatie drome - VegaVelo
Drome en Vercors - Col de Rouset- VegaVelo

DAG 

1

Aankomst Vercheny

Na een lange reisdag is het heel fijn aankomen in de grote tuin van onze accommodatie. Onder de bomen genieten van een drankje kan je uitkijken over de indrukwekkende omgeving. Kan je niet wachten om op de fiets te springen? De mooie beklimming naar het dorpje Rimon et Savel met 11 haarspeldbochten brengt je naar een hoogte van bijna 1000 meter. 

DAG 

2

Boucle de Die, 70km |1000hm of 85km | 1350hm

Om in te komen staat er vandaag maar een berg centraal en dat is de col de Pennes. Deze beklimming kent een heerlijke rustige aanloop en loopt door een prachtig stil gebied. De bewoonde wereld is gelijk heel ver weg! Na een spectaculaire afdaling is er in het gezellige dorpje Die tijd genoeg voor een terrasje waarna er de keus is voor de Col de Marignac of voor de directe route terug naar de accommodatie.
Cols: col de Pennes, Col de Marignac

DAG 

3

Tour de Vercors, 130 km |2000hm

Op de tweede fietsdag staat gelijk de langste tocht van deze reis op het programma. Zoals heel de reis kent ook deze tocht echter twee totaal verschillende gezichten. Via de prachtige en gelijkmatige col de Rousset klimmen we het massief binnen, waarna we een goede 50km op hoogte blijven fietsen. Via diverse korte beklimmingen komen we uiteindelijk uit bij de col de Bataille, waar een heerlijke lange afdaling terug naar de Drôme wacht. Langs de rivier is het rustig uitfietsen en uitkijken naar een drankje bij het huis.

Cols: col de Rousset, col de Bataille

Col de Rousset - VegaVelo

.

.

DAG 

4

Col de la Chaudiere, 75km |1250hm of 85 | 1600hm

Vandaag is er de kans om wat rustiger aan te doen. We beginnen met een lichte afdaling het dal uit om via de spectaculaire pas de Lauzun weer terug in de heuvels te komen. Daar is de keus om via een omweg of direct richting de voet van de col de la Chaudiere te fietsen. Deze col is zeker weer echt klimmen, maar met zulke mooie uitzichten dat het bijna vanzelf zal gaan. Na de afdaling is het nog maar een klein stukje terug naar huis.
Cols: Pas de Lauzun, Col de la Chaudiere

DAG 

5

Rustdag

Op de rustdag zijn er ook in deze omgeving meer dan genoeg activiteiten in de buurt om je te vermaken. Het Middeleeuwse dorp Die is zeker de moeite waard om te bekijken, maar een wandeling bij de Cirque de Archiane is dat ook. Is het mooi weer dan zijn er ook vele plekjes langs de rivier waar het zeer goed toeven is.

Het is natuurlijk ook heerlijk om lekker bij het chalet te blijven met een goed boek en te genieten van het prachtige uitzicht op de bergen. 

Fietsen bij de Col de Rousset, Drome - VegaVelo

 

 

.

.

.

DAG 

6

Tour de Isere, 90km |1800hm (start Chatillion en Diois)

De laatste twee dagen van de reis verkennen we de gebieden die net iets verder weg liggen van het huis, maar eigenlijk niet te missen zijn. Vandaag zoeken we de rand van het Vercors massief op om werkelijk te balanceren tussen Alpen en Provençe. Een deel van de route loopt ook door de Isère, waardoor de hoge pieken van de l’Oisans vlakbij lijken. Naast de uitzichten op de bergen is het een geweldige route met twee lange beklimmingen en eindigend met de spectaculaire gorges de Gats.
Cols: Col de Menee, Col de la Croix-Haute, col du Grimone.

DAG 

7

Grand tour de Vercors, 95km |1600hm (start col de Rousset)

Fietsten we gisteren langs de rand van de Vercors, vandaag zitten we er middenin. Het is niet de zwaarste route van de week, maar wel heel spectaculair. Na een rustige start en de vrij korte col de Carri is het via de beroemde Combe Laval lang dalen richting het dal. Eenmaal het dorp Pont en Royans voorbij gaan we via de prachtige Gorges de la Bourne weer terug richting de hoogvlakte. De gorges zijn zeker een van de mooiste van Frankrijk en een prachtige afsluiting van deze fietsweek.
Cols: col de Carri, col de Rousset

Fietsaccommodatie Drome, col de Rousset - VegaVelo
col de rousset - drome - VegaVelo
Fietsaccommodatie Col de Rousset - VegaVelo
Fietsen in de Drome, col de Croix Haute - VegaVelo
bottom of page