top of page
col de la bonnette (2).JPG

Europa's hoogste 

Cut Here
Cut Here
Cut Here

Dit is met recht een reis voor liefhebbers van lange, heroïsche en vooral hoge beklimmingen. Op de grens van Frankrijk en Italië liggen immers vele van de hoogste en mooiste passen, waaronder de allerhoogste, de col de la Bonette.

PRIJS: €675 p.p.

INCLUSIEF

  • Reisdatum: 11 juni tot 18 juni 2023

  • 7 nachten verblijf in 

  • Volpension 

  • Versbereid 3-gangen diner

  • 2 dagen volgauto 

  • GPS uitleen / uitgewerkte routes

p1000044_edited_edited.jpg
Organic Food Badge 11
IMG_2874.JPG

Waar verblijf  je?

Tijdens deze reis verblijf je in het schitterende landhuis Oasis in het dorpje Jausiers. De villa is recent helemaal gerenoveerd en er zijn meerdere appartementen in gecreëerd.  De appartementen hebben elk een eigen woonkamer en luxe slaapkamers. Op de begane grond bevindt zich de gezamenlijke woonkamer en eetkamer. Buiten is er een groot zonneterras en de gezellige dorpskern is op loopafstand.

Waarom dit gebied? 

Ondanks dat zich hier de hoogst begaanbare col van Europa bevind, is dit gebied nog wat minder bekend. De wegen zijn rustig, de natuur overweldigend en de cols behoren tot de mooiste van Europa. Voor ons dus reden genoeg om juist naar dit gebied een reis te organiseren. Dit gebied is ook zeer geschikt voor zowel de ervaren als de beginnende fietser doordat de routes goed aan te passen te zijn qua niveau

Organic Food Badge 11
Col de la Bonette - mijnfietsreis.nl.JPG
Cut Here
Cut Here
Cut Here
Cut Here
Cut Here
Cut Here
Cut Here
Cut Here

Programma

Hieronder vind je ons routeschema waarvan wij denken dat het voor de meeste fietsers de optimale mix is tussen uitdaging en ontspanning.  We kunnen de routes echter dagelijks aan jouw wensen aanpassen.

DAG 

1

Aankomst Jausiers

Het is goed toeven op het landgoed rond onze accommodatie in Jausiers, in de buurt van Barcelonette.  Dit bergdorp ligt aan de voet van de col de la Bonette en heeft een zeer prettige sfeer. Mocht er na de lange reis nog tijd en energie zijn om te fietsen dan zijn er enkele kortere beklimmingen in de buurt om de benen los te fietsen. 

DAG 

2

Col de la Cayolle 75km | 1400hm of  95km |2000hm

Op de eerste dag staat de beklimming van de col de la Cayolle centraal. Deze lange klim is absoluut prachtig waardoor het gelijk een goed beeld geeft van de omgeving. Qua stijgingspercentages zijn alleen de laatste vijf kilometer wat steiler dus ook op dat vlak is het goed inkomen na een dag in de auto. Op de terugweg is er nog de mogelijkheid voor de liefhebber om de pittige klim richting skidorp Super Sauze te fietsen. 
 

Cols: Col de la Cayolle, Super Sauze

DAG 

3

Tour de Vars 125km | 2150hm of 125km | 2350hm of 50km | 1000hm

Vandaag staat een zeer diverse ronde op het programma. Brede valleien, een prachtig stuwmeer en wederom een col van boven de 2000m. De dag begint met een lang stuk vals vlak naar beneden over de wat grotere weg. Eenmaal in de buurt van het Lac de Serre-Poncon is er de keus uit de zeer steile col de Pontis of de route langs het meer om de Durance vallei te bereiken. Hier glooit de weg weer terug het hooggebergte in om de dag te eindigen met de col de Vars. Terug naar het huis wacht alleen nog een heerlijke afdaling. Diegene die de afstand te ver vinden kunnen ook alleen de zuidzijde van de col de Vars beklimmen.

Cols: Le Sauze-du-Lac, col de Pontis, col de Vars

.

.

DAG 

4

Col de la Bonette, 50km | 1500hm

Het is de hoogste tijd voor de hoogste doorgaande pas van Europa, de col de la Bonette. De klim begint direct vanuit Jausiers dus veel tijd op in te fietsen is er niet. De col is nergens echt heel steil, maar makkelijk is hij ook zeker niet. Met bijna 1600hm in ruim 23 zeer fraaie kilometers kom je net boven de 2800m uit! Wat een uitzicht en wat een leegte daar. Overigens is het laatste stukje van de col wat speciaal is aangelegd om die hoogte te halen wel nog even goed steil. Heb je nog energie over dan kan je nog een stuk van de andere kant doen of een andere klim vanuit het dal zoals de zuidzijde van de col de Vars.

Col: Col de la Bonette

DAG 

5

Rustdag

Een welverdiende rustdag die uiteraard geheel relaxed kan worden doorgebracht. Maar ook een uitstapje richting Italie of het Lac de Serre-Poncon zou een mogelijkheid kunnen zijn, net als een van de vele outdoormogelijkheden in de vallei. Toch een onstilbare honger naar de fiets? Dan is de makkelijke beklimming richting skidorp Pra Loup een goede optie. Of kies een van de twee routes van de laatste dag.

 

 

.

.

.

DAG 

6

Les 3 cols 135km | 3300hm of 70km | 1700hm

De ronde met de col d'Allos, de col des Champs en de col de la Cayolle is samen met de Sella Ronde en La Marmotte de bekendste ronde van de Alpen en een must voor iedere bergfietser. Er is veel discussie over de beste rijrichting maar wij kiezen net als velen ervoor om tegen de klok in te fietsen. Hierdoor starten we met de col d'Allos, wat een geweldige smalle weg is met prachtige uitzichten. De col de Champs is door een prachtig bos en de slotkilometers richting de Cayolle is door een woest niemandsland. Een pittige maar ongelooflijke fietsdag in de bergen! Gaat dit je net te ver kan je ook de col d'Allos combineren met Pra Loup voor ook een zeer voldaan gevoel.
Cols: Col d'Allos, col des Champs, col de la Cayolle

DAG 

7

Colle di Lombarda 70km | 1500hm, Lac Serre Poncon 80km | 1750hm

De laatste fietsdag moet er een moeilijke keuze gemaakt worden. Aan de ene kant is er nog een laatste klim van bijna 2400m die Italie met Frankrijk verbind. Aan de andere kant is er een heerlijke ronde rond het Lac de Serre-Poncon. Qua zwaarte ontlopen beide routes elkaar niet veel en voor beide routes moet een klein stukje met de auto gereden worden op de startplek te bereiken. Welke keus er ook gemaakt wordt, het zal sowieso een prachtig slot zijn van een heerlijke fietsweek!
Cols: Colle di Lombarda of Col Lebraut, cote de Saint Apollinaire, Sauze-du-Lac

Col%20de%20la%20Bonette_edited.jpg
Vegetarisch eten voor fietsers - VegaVelo
salle bains.webp
bottom of page